Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-02-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Stel met wisseltruc nog steeds actief

MAARSSEN Op woensdag 20 februari deed een medewerker van een bedrijf aangifte van diefstal door middel van een wisseltruc. De afgelopen weken is op meerdere plaatsen in de regio door vermoedelijk dezelfde daders deze wisseltruc gebruikt. (Zie persberichten district Rijn & Venen d.d 09-02-02 en 13-02-02).

Rond 09.00 uur bezochten een man en een vrouw een winkel aan de Nijverheidsweg in Maarssen. De man rekende bij de caissière af en sprak haar in gebrekkig Engels aan. Hij wilde een aantal biljetten wisselen, maar wilde wel weten welke serieletters op de biljetten stonden. De caissière pakte daarop biljetten uit de kassa en bij het bekijken daarvan zag de man kans meerdere biljetten weg te nemen. Dat werd echter pas bemerkt toen de kassa aan het eind van de dag werd opgemaakt. De man bleek meer dan 300,- te hebben gestolen.

Signalementen:

-Man met licht getinte huidskleur (vermoedelijk Aziatisch), 40-50 jaar, ± 1.75 meter, kort gedekt zwart haar, gemiddeld tot iets gezet postuur. Hij sprak gebrekkig Engels.

-Vrouw met licht getinte huidskleur (vermoedelijk Aziatisch), ± 35 jaar, ± 1.70 meter, redelijk gezet postuur. De vrouw hield zich op de achtergrond.

Opvallende snelheid

LOENERSLOOT Op woensdag 20 februari werd een automobilist aangehouden, nadat hij zich opvallend in het verkeer gedroeg.

Rond 17.30 uur surveilleerden politiemensen op de A2. Ter hoogte van Loenersloot zagen zij op de westbaan (Amsterdam-Utrecht) een auto met een snelheid van ongeveer 70 km/u rijden. Zij vroegen het kenteken na en de politiemeldkamer meldde dat de eigenaar nog enige boetes open had staan. Daarop werd de bestuurder, een 41-jarige man uit Eindhoven, aan de kant gedirigeerd. Hij bleek inderdaad de eigenaar te zijn, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Een politieman reed met het voertuig naar het politiebureau. Ook hij constateerde dat het beestje niet echt harder dan 70 km/u wilde.

De Eindhovenaar betaalde zijn openstaande boetes ter grootte van ruim 250,- en zette vervolgens zijn reis weer op een relaxte wijze voort.

Slingerend over de weg

VINKEVEEN In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 februari werd een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 01.00 uur zagen politiemensen een automobilist slingerend over de Baambrugse Zuwe rijden en daarbij rakelings langs geparkeerde auto`s scheren. Zij controleerden de 36-jarige bestuurder uit Amsterdam. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,45 promille (570 ug/l), bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.