Ingezonden persbericht

Van Sluis Consultants versterkt IT & Telecom Groep

"Bij huidige marktontwikkelingen communicatie van groot belang"

AMSTERDAM, 20020221 -- Van Sluis Consultants heeft drs. Hidde van Kersen (34) benoemd tot groepsmanager IT & Telecom. De consultants en redacteuren van deze adviesgroep bieden communicatieadvies aan IT- en telecommunicatiebedrijven en advies over on-line communicatie aan bedrijven in overige sectoren. Van de totale bureau-omzet (2001: 5,6 miljoen euro honorariumomzet) neemt de groep zo'n 20% voor haar rekening.

Hidde van Kersen, senior consultant en groepsmanager IT & Telecom bij Van Sluis Consultants is bijna vier jaar aan het bureau verbonden en bouwde veel ervaring op in de telecomsector. Na zijn studie Bestuurskunde aan de universiteiten van Leiden en Rotterdam werkte hij voor de gemeente Amsterdam, voltooide hij een MBA in Edinburgh en werkte hij bij Shell in Schotland. Zijn persoonlijke specialisaties zijn mediarelaties en reputatiemanagement.

Samen met plaatsvervangend groepsmanager drs. Patricia Oerlemans (31) gaat hij de groep uitbouwen. De afgelopen vijf jaar adviseerde zij een groot aantal ICT-bedrijven, waaronder marktleiders op het gebied van softwareontwikkeling en ICT-dienstverlening. Haar specialisaties zijn mediarelaties en de organisatie van (online) communicatie.

Uitdaging is grip houden op de beeldvorming
Van Kersen en Oerlemans signaleren dat de rol van communicatieadviesbureaus door de huidige turbulente ontwikkelingen in de ICT-markt steeds belangrijker worden. Van Kersen: "Nu veel ICT-bedrijven te kampen hebben met economische tegenwind zijn fusies, consolidaties en overnames aan de orde van de dag. Bovendien merken wij dat een groot aantal organisaties hun interne IT-afdeling willen verzelfstandigen. Communicatie, zowel intern als extern, is dan voor de organisatie van groot belang om een juiste beeldvorming te bewerkstelligen, onder meer bij werknemers, aandeelhouders en media."

Om organisaties te helpen grip te houden op deze beeldvorming heeft de IT & Telecom Groep van Van Sluis Consultants een methodiek ontwikkeld voor "message management". Deze aanpak biedt organisaties doelgerichte communicatiemiddelen, die bijvoorbeeld bijdragen aan een grotere veranderingsbereidheid binnen organisaties, een consistenter mediabeleid en een scherpere positionering.

Enkele klanten van de IT- en Telecomgroep zijn CMG, debitel, Foundry Networks, Microsoft Nederland, MoNet (samenwerkingsverband Ben, Dutchtone, KPN Mobile, Vodafone en Telfort), NetworkPlaza, Novaxess en Vendex KBB IT Services.



Ingezonden persbericht