Hoorzitting 30 km-zone Kruisland en 60 km-zone buitengebied Kruisland e.o. Commissie Bezwaar- en Beroepschriften
Op woensdag 20 maart 2002 om 09.30 uur houdt de commissie voor de behandeling van bezwaar- en beroepschriften voor de gemeente Steenbergen een hoorzitting in de burgerzaal van het stadskantoor aan de Westdam 22 te Steenbergen. Op de agenda staat de behandeling van een groot aantal bezwaarschriften tegen het verkeersbesluit van burgemeester en wethouders om een 30 km-zone in te stellen voor de kern Kruisland en een 60 km-zone voor het buitengebied tussen Steenbergen, Kruisland en de grens met de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom en Halderberge.
De indieners van de bezwaarschriften worden in de gelegenheid gesteld zich tijdens deze hoorzitting te doen horen. De bezwaarschriften en eventuele verdere op de zaak betrekking hebbende stukken liggen voor de indieners en andere belanghebbenden vanaf heden ter inzage op het gemeentehuis.
Voor nadere informatie kan men terecht bij de secretaris van de commissie.

---
Reconstructie Stoofdijk te Dinteloord
Met ingang van maandag 4 maart a.s. zal er worden begonnen met de reconstructie van de Stoofdijk te Dinteloord. In verband met deze werkzaamheden zal de Stoofdijk voor alle doorgaande verkeer afgesloten zijn. Voor zover nodig vragen wij uw medewerking en zo mogelijk enig begrip indien overlast niet te vermijden valt.

Indien u vragen heeft kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met onze medewerker de heer C. de Nijs van de afdeling Openbare Werken.
---

Standplaatsen Nieuw Vossemeer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend voor het innemen van standplaatsen:

- voor de verkoop van kaas en vleeswaren

- voor de verkoop van aardappelen, groenten en fruit op vrijdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur gedurende het jaar 2002 op het parkeerterrein van verzorgingscentrum De Vossemeren, Burgemeester Janssensstraat 1 te Nieuw Vossemeer.

Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van bekendmaking gemotiveerd bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders. Verzocht wordt op de linkerbovenhoek van de enveloppe te vermelden: 'bezwaarschrift'.

---

Huisartsenpost Roosendaal

Deze huisartsenpost is bedoeld voor alle patiënten van de 39 huisartsen die samenwerken in de post. Dat zijn de huisartsen uit Roosendaal, Nispen, Dinteloord, Fijnaart, Kruisland, Oud-Gastel, Standdaardbuiten en Willemstad. De post is te vinden op het adres Dokter Schaepmanlaan 11 te Roosendaal, tel (0165) 530200.

De huisartsenpost is bereikbaar vanaf maandag 4 maart. Dit geldt alleen indien u 's avonds of 's nachts, in het weekend of op een feestdag dringend een huisarts nodig heeft tussen 17.00 uur en 08.00 uur. U moet eerst bellen voor het maken van een afspraak.
---

Wegwijzer voor de kiezer

U heeft de oproep voor de verkiezing van de leden voor de gemeenteraad op woensdag 6 maart 2002 ontvangen. Uiteraard wilt u aan deze verkiezing deelnemen. Het uitoefenen van het kiesrecht is tenslotte een recht van iedere Nederlander. Er kunnen zich omstandigheden voordoen, waardoor u een ander voor u wilt laten stemmen of waardoor u in een ander stembureau uw stem wilt uitbrengen. Redenen kunnen ziekte, werk of vakantie zijn. U hoeft uw stem dan niet verloren te laten gaan, want er zijn verschillende regelingen getroffen, zodat u toch uw stem kunt (laten) uitbrengen!

---

Stemmen bij volmacht

U kunt zelf uw stem niet uitbrengen. Een ander gaat voor u stemmen.

In het zelfde stemdistrict
U kunt een gezinslid, een huisgenoot of een kennis die in uw buurt woont en die in het zelfde stembureau als u moet stemmen, machtigen uw stem uit te brengen.
Wat moet u doen?

1. U vult bij het onderdeel 'volmachtbewijs' op uw oproepingskaart uw naam in en de naam van degene die voor u gaat stemmen. Geef uw kaart pas aan de ander mee, nadat u zelf heeft ingevuld wie uw stem mag uitbrengen.

2. U zet beiden uw handtekening.

3. Degene die voor u gaat stemmen, neemt uw kaart mee en brengt tegelijk met zijn/haar stem ook uw stem uit. Dit is de meest eenvoudige manier om een ander voor u te laten stemmen.

Verhuizing
U heeft de oproepingskaart ontvangen op het adres in de gemeente waar u op de dag van de kandidaatstelling bent ingeschreven. De dag van de kandidaatstelling is 43 dagen voor de dag van de stemming, dus 22 januari 2002.
Het kan zijn dat u in de periode tussen de dag van de kandidaatstelling en de dag van de stemming verhuist bent. In dat geval kunt u gebruik maken van de kiezerspas. De kiezerspas geldt namelijk in alle stembureaus binnen het gebied waarvoor de verkiezing wordt gehouden. Hoe u aan een kiezerspas komt wordt u hierna uitgelegd.

Hoe komt u aan een kiezerspas?
U kunt tot uiterlijk 5 dagen voor de stemming (dus vrijdag 1 maart 2002) zelf met de oproepingskaart naar het stadhuis in uw woonplaats komen en uw oproepingskaart door de daarvoor aangewezen ambtenaar laten omzetten in een kiezerspas.
Een eenmaal uitgegeven kiezerspas kan na verlies niet worden vervangen.

Laat uw stem niet onnodig verloren gaan

---

Gemeentelijke belastingen 2002

Eind februari worden de aanslagen gemeentelijke belastingen 2002 bezorgd. Op de aanslagbiljetten zijn onder andere vermeld de onroerende zaakbelastingen, de afvalstoffenheffing en eventueel hondenbelasting en forensenbelasting.

Mocht u eind februari geen aanslagbiljet hebben ontvangen, dan dient u dringend contact op te nemen met de afdeling Financiën. Wanneer u dit nalaat kunt u later geen bezwaar maken tegen het feit dat u geen aanslagbiljet heeft ontvangen.

Einde indieningtermijn bezwaarschriften en kwijtscheldingsverzoeken Wij willen u erop wijzen dat op 11 april 2002 de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift en/of een kwijtscheldingsverzoek afloopt. Bent u nog van plan om een
bezwaarschrift/kwijtscheldingsverzoek in te dienen doe het dan tijdig.

Voor inlichtingen over de gemeentelijke belastingen kunt u terecht bij de afdeling Financiën, Westdam 22. Het belastingtelefoonnummer is 54 33 44.

---
Openbare vergadering Raadsvergadering: do 28 februari
* Reglement van orde nieuwe gemeenteraad.
* Wijziging bouwverordening.

* Vaststelling nieuwe bezoldigingsverordening 2001.
* Wijziging van de kermisverpachtingsvoorwaarden.
* Beslissing op bezwaar weigering artikel 19 lid 1 WRO woning Welbergswegje.

* Eindadvies ontwikkeling gemeenschapshuis Dinteloord.
* Wat is de beste bestuursvorm voor het openbaar onderwijs in Steenbergen.
Deze vergadering begint om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadskantoor (ingang via Westdam 22). In deze openbare vergadering mag iedereen, met vooraf verkregen toestemming aan het begin van de vergadering, het woord voeren.
waaraan een loterij verbonden was. Voor de onderstaande lotnummers zijn de prijzen nog niet afgehaald, te weten een Irischeque (VVV-bon) ter waarde van 5,00. Deze zijn nog op te halen bij de receptie van het stadhuis aan de Kaaistraat. U dient het lotnummer mee te brengen. blauw 345, geel 336 en 337, wit 178
zo 24 febr rommelmarkt in dorpshuis Siemburg te Kruisland. Info tel (0165) 546957.
Pagina aangepast op: 21-02-2002 .