Korps: Friesland, plaats: Friesland 21-02-2002
Politieberichten van 21/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Vrouwenparochie: auto in sloot
Woensdag omstreeks 21.20 uur reed een 42-jarige inwoner van Berlikum met zijn personenauto over de Sudhoekstermiddelweg in de richting Berlikum. Uit tegenovergestelde richting naderde een vrachtwagen, waarvoor de personenauto moest uitwijken. De bestuurder kwam vervolgens in de sloot naast de weg terecht. De bestuurder kon ongedeerd de auto verlaten. De bestuurder van de vrachtwagen is doorgereden. De personenauto moest worden weggesleept.

Leeuwarden: aanhouding fietsendief
Afgelopen maandag omstreeks 20.40 uur werd op het Noordvliet een 19-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man reed op een gloednieuwe Gazelle damesfiets, een zogenaamde ATB. De fiets was waarschijnlijk van diefstal afkomstig en de verdachte kon geen aannemelijke verklaring geven waar hij deze fiets vandaan had. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De fiets werd in beslag genomen. Aan het bureau bleek dat deze fiets in december vorig jaar of begin dit jaar verkocht was door een fietsenhandelaar in Kollum. Het betreft hier een damesfiets, merk Gazelle, zwart/grijs van kleur, 7 versnellingen en voorzien van handremmen. De politie vraagt degene die deze fiets mist om zich te melden.

Oosterwolde: inbraak autos
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in 7 kleine vrachtwagens, die geparkeerd stonden op een terrein van een bedrijf aan de Hornleger. Van de vrachtwagens werden de portiersloten opengebroken. Uit de cabines werden gsms en navigatiesystemen weggenomen, alsmede geluidsapparatuur. De braakschade was aanzienlijk. De directeur van het bedrijf, een 60-jarige inwoner van Appelscha, deed aangifte.

Irnsum: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 06.45 uur reed een 32-jarige inwoner van Akkrum met zijn personenauto over de Butlanswei in de richting Sneek. Bij een bocht in de weg kwam de bestuurder door het gladde wegdek (opvriezing) in een slip terecht en kwam vervolgens haaks op de rijbaan tot stilstand. Een personenauto, die uit tegenovergestelde richting naderde en bestuurd werd door een 20-jarige inwoonster van Tersoal kon de op de rijbaan staande auto niet meer ontwijken. De auto van de Akkrummer kwam in de sloot naast de weg terecht. De inwoonster van Tersoal zat bekneld in haar auto en werd door de brandweer Sneek uit de auto gehaald. Zij werd overgebracht naar het MCL-Zuid. De Akkrummer kwam min of meer met de schrik vrij. Beide autos liepen zware schade op en werden weggesleept. De gemeente heeft het wegdek gestrooid.

Leeuwarden: inbraak kantoor
Afgelopen nacht werd ingebroken in een kantoor van een bedrijf aan de Archimedesweg. Een raam van het pand werd vernield. De kasten en laden in het laden in het kantoor werden doorzocht. Uit het kantoor werden twee mobiele telefoons weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 28-jarige inwoner van Eastermar, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: inbraak winkel
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkel aan de Van Harenstraat. Een achterdeur werd geforceerd. Het geld, ongeveer 100.-, werd uit de kassa weggenomen. De eigenaar, een 29-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Zuidkade. Een deur aan de achterzijde van het bedrijf werd opengebroken. Uit het bedrijf werd een kluis, afmetingen 30 x 60 centimeter, weggenomen. In de kluis zat geld. Een medewerkster van het bedrijf, een 27-jarige inwoonster van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272