Gemeente Weerselo

Datum plaatsing: 21 februari 2002
Wilt u de burgemeester de wethouders of de gemeentesecretaris spreken dan kunt u hiervoor een afspraak regelen met Elly Steijn via telefoonnummer: 0541- 854108.
Openingstijden Afvalbrengpunt
Denekamp: Hanzeweg 2
Woensdagmiddag: 13.00- 16.00 uur
Vrijdagmiddag: 13.00- 16.00 uur
Zaterdagochtend: 9.00- 12.00 uur

K.C. A. INZAMELING, Denekamp, Noord- Deurningen, Agelo, Oud- Ootmarsum,Tilligte en Lattrop

De chemokar zal vrijdag a.s. weer de ronde doen door een deel van de gemeente. Klein chemisch afval kan ook ingeleverd worden op de Gemeentewerf aan de Hanzeweg te Denekamp, die daarvoor open is op woensdag en vrijdag van 13.00-16.00 uur en zaterdag 9.00-12.00 uur. De inzameling in alle zes dorpen is dus vrijdag 22 februari a.s De halteplaatsen en tijden zijn:
HALTEPLAATSEN TIJDEN
Lattrop - Gasterij De Smid

08.30-09.15

Tilligte - parkeerplaats gymzaal

09.30-10.15

Oud Ootmarsum - café Oald Oatmöske

10.30-11.15

Agelo - school

11.30-12.00

Denekamp - markt

13.00-13.45

Denekamp - gebouw Thuiszorg

14.00-14.45

Denekamp - gymzaal Veldkamp

15.00-15.45

Noord Deurningen - school

16.00-16.45

het taakveld Beheer en Onderhoud van de Cluster Ruimte telefoon: 0541-854276.
DENEKAMP.
VACATURE GEMEENTELIJK PROGRAMMARAADSLID KTMO (COGAS)

De programmaraad van Kabel Televisie Maatschappij Overijssel (KTMO) heeft tot taak het adviseren van de beheerder van het kabelnet over, onder andere, het programmapakket. De afzonderlijke leden van de programmaraad dienen deskundig te zijn op het terrein waarop de programmaraad adviseert. De aard van deze deskundigheid is in de wet niet nader ingevuld. Te denken valt aan deskundigen op het gebied van mediabeleid, abonneewensen, communicatie, auteursrecht etcetera.

Naast bovengenoemde deskundigheid is representativiteit een tweede eis waaraan een lid van de programmaraad dient te voldoen. Hierbij wordt nadrukkelijk verwezen naar bepaalde stromingen bij sectoren zoals maatschappelijke zorg en welzijn, kunst en cultuur,etnische en culturele minderheden, ouderen en jongeren, sport en recreatie, etcetera. Het is de bedoeling dat de programmaraad een afspiegeling vormt van de bevolking dan wel de abonnementhouders, waardoor de diverse kijkersgroepen zijn vertegenwoordigd.

Recent is er voor onze gemeente een vacature ontstaan in de programmaraad KTMO (Cogas). De voorkeur van de Cogas voor het nieuw te benoemen lid gaat uit naar een klant van KTMO, derhalve iemand die woonachtig is in de voormalige gemeenten Ootmarsum of Weerselo. Opgemerkt wordt dat de voormalige gemeente Weerselo in de persoon van de heer G.H.J. Loohuis reeds vertegenwoordigd is in de programmaraad KTMO.

Reden waarom wij serieuze belangstellenden voor deze vacature verzoeken te reflecteren op genoemde vacature voor 1 maart 2002. U kunt uw gemotiveerde sollicitatie, vergezeld van uw curriculum vitae, richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Denekamp, postbus 11, 7590 AA Denekamp o.v.v. vacature Cogas.

GEMEENTERAAD
De gemeenteraad komt op donderdag 28 februari a.s. om 20.00 uur in de vergadering bijeen.
U bent van harte welkom vanaf de publieke tribune om de beraadslagingen bij te wonen.
De agendapunten zijn:


1. Opening.

2. Vaststelling notulen van de openbare vergadering van 24 januari 2002.

3. Ingekomen stukken.

4. Vaststelling verordening op het raadgevend correctief referendum.
5. Instemming met toedeling taken aan Bestuurscommissie Veiligheid van de Regio Twente.

6. Overeenkomst financiële dienstverlening BNG.
7. Afsplitsing Waterleiding Maatschappij Overijssel Beheer.
8. Fusie Waterleiding Maatschappij Overijssel N.V.
9. Rondvraag.

10. Sluiting.
INFORMATIEAVOND BREDE SCHOOL OOTMARSUM

Op woensdagavond 27 februari a.s. om 19.30 uur vindt in de Weemhof te Ootmarsum een informatieve bijeenkomst plaats over de voorgenomen vervangende nieuwbouw voor het basisonderwijs, de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk.
Omwonenden alsmede andere belangstellenden worden hierbij uitgenodigd om kennis te komen nemen van dit voorgenomen nieuwbouwproject. Voornemen tot wijzigen bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en met in achtneming van het bepaalde in het bestemmingsplan "Buitengebied" van de voormalige gemeente Weerselo dit bestemmingsplan gedeeltelijk te wijzigen. De wijziging voorziet in de wijziging van de begrenzing van het agrarisch bouwperceel Saterlostraat 23 te Saasveld om de bouw van een open frontstal mogelijk te maken.
Het voornemen ligt met ingang van 22 februari 2002 gedurende een periode van twee weken ter inzage bij het taakveld Ruimtelijke Ordening, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de wijziging kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Denekamp, Aanvraag aanlegvergunning
Met ingang van 22 februari 2002 ligt gedurende een periode van vier weken ter inzage bij het taakveld Ruimtelijke Ordening, locatie Weerselo, de aanvraag om een aanlegvergunning te verlenen voor de natuurlijke inrichting van enkele percelen in het dal van de Oenzel ten zuiden van de Oenzelweg.
Gedurende voornoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

* Kolberinksmaat 4 in Weerselo: melding bouw berging t.v.v.;
* Hoofdstraat 1 in Deurningen: bouw garage-berging;
* Bestemmingsplan "Tilligte III, fase 1" in Tilligte: bouwen van 4 woningen;

* Kanaalweg 31 in Denekamp: vergroten van een ligboxenstal;
* Cobbingstraat 67 in Ootmarsum: vergroten van een woning;
* Molenstraat 53 in Ootmarsum: vergroten van een woning en
* Kardinaal Alfrinkweg 9 in Weerselo: bouw erker. te verlenen voor c.q. positief te reageren op:

* St. Remigiusstraat 3 in Weerselo: bouw erker (22-03-2002);
* Withagsmedenweg 4 in Deurningen: bouw machineberging (22-03-2002;
* Eschgaarde 34 in Deurningen: vergroten woning (22-03-2002);
* Wilthuisstraat 26 in Deurningen: melding uitbreiden woning (22-03-2002);

* De Voortmors 43 in Weerselo: melding bouw serre (22-03-2002);
* v. Bodelswingstraat 42 in Ootmarsum: vergroten van een woning (29-03-2002);

* Nosseltweg 15 in Denekamp: uitbreiden van een garage (5-4-2002);
* Beusemkolkweg 8 in Tilligte: bouwen van een mesthanenschuur (5-4-2002);

* Hoonhorst 27 in Lattrop: plaatsen van een kap op garage (5-4-2002);

* Hoonhorst 29 in Lattrop: plaatsen van een kap op garage (5-4-2002);

* Eschgaarde 36 in Deurningen: vergroten van een woning (29-3-2002) en

* Goudkampsweg 20 in Oud Ootmarsum: vergroten van een machineberging (5-4-2002).
Verleende sloopvergunningen

Burgemeester en Wethouders van Denekamp hebben besloten sloopvergunning te verlenen voor:

* Sint Remigiusstraat 9 in Weerselo: slopen bankgebouw (22-03-2002);
* Bisschopstraat 45 in Weerselo: slopen gedeelte woning (22-03-2002) en

* Drosteweg 5 in Saasveld: slopen garage-berging (22-03-2002).
Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij het taakveld Bouw- en woningtoezicht van de cluster Ruimte, locatie Weerselo.
Krachtens het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan tegen deze besluiten bezwaar worden ingediend bij Burgemeester en wethouders van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.
De uiterste datum waarop uw bezwaarschrift moet zijn ontvangen staat tussen haakjes achter de vergunning genoemd.
Terinzagelegging ontwerp-besluit.
Op het taakveld milieu, locatie Weerselo ligt vanaf 22 februari 2002 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende vier weken ter visie het ontwerp-besluit op de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van:


* De heer B.H.J. Schröder, Dorpsstraat 9 te Lattrop voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een veehouderijbedrijf, annex opslag van dieselolie en mest. De eerder ingediende aanvraag om vergunning is ingetrokken. Bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen door een ieder gedurende vier weken tot en met 22 maart 2002 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van vier weken. Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend. Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.
* Voetbalvereniging D.O.S.'19, Denekamp, voor het organiseren van een internationaal voetbaltoernooi op 18 en 19 mei 2002 op het DOS-terrein te Denekamp;

* Stichting Zomerfeesten Saasveld, voor het organiseren van de jaarlijkse zomerfeesten van 31 mei t/m 2 juni 2002 aan de Bornsestraat te Saasveld;

* Koninklijke Muziekvereniging St. Caecilia Saasveld, voor het organiseren van trekker-trekwedstrijden op 5 mei 2002 op een terrein nabij manege de Ankerhal te Saasveld. Deze aanvragen liggen vanaf morgen gedurende 4 weken ter inzage in de locatie Ootmarsum, bureau Burgerzaken In die periode kunnen zienswijzen bij de gemeente kenbaar worden gemaakt wat zowel mondeling als schriftelijk kan. Hierbij svp aangeven of men gehoord wil worden.

OVERIGE VERLEENDE VERGUNNINGEN

De afgelopen periode zijn de volgende vergunningen verleend:

Door burgemeester en wethouders is vergunning verleend voor:


* Het organiseren van een vogelbeurs in manege "de Ankerhal" te Saasveld door de Parkieten Sociëteit Twente op zondag 3 maart 2002, van 10.00 tot 14.00 uur;

* Het ontsteken van een paasvuur door de carnavalsvereniging "De Buisman Keals" op zondag 31 maart 2002 om 20.15 uur aan de Darfeldsweg in Saasveld.

Door de burgemeester is vergunning verleend voor:
* Het organiseren van een palmpasenoptocht op 24 maart 2002 in Saasveld van 11.00 tot 12.00 uur door Jong Nederland, afdeling Saasveld;

* Het organiseren van een palmpasenoptocht op 24 maart 2002 in Weerselo van 10.30 tot 11.15 uur door de R.K. basisschool St. Aloysius;

* Het organiseren van een palmpasenoptocht op 24 maart 2002 in Deurningen van 10.30 tot 11.15 uur door de stichting Jeugdwerk Deurningen;

* Het organiseren van een gebruikte goederenmarkt door het Denekamps Mannenkoor op 23 maart 2002 van 08.30 tot 13.00 uur aan de Knik 49 te Denekamp.

Binnen 6 weken na de datum waarop het besluit is toegezonden aan de aanvrager kunnen belanghebbenden hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat de vergunning heeft verleend. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het taakveld Burgerzaken, locatie Ootmarsum, telefoon: 0541 -854317 of 854311.

COLLECTEN EN KLEDINGINZAMELING

Er is voor week 9, van 25 februari tot en met 2 maart 2002 gèèn collectevergunning of kleding-inzamelingsvergunning verleend.

PAPIERINZAMELING IN DENEKAMP

Op dinsdag 26 februari a.s. staat aan de Nijverheidsstraat in Denekamp de papiercontainer voor de inzameling van oud papier voor de Kingschool. Iedereen kan daar tussen 14.00 en 22.00 uur papier deponeren.