KEMPEN EN CO

Fusie Amvabel, OGPF met OEPF

Fusie Amvabel, Orange Global Property Fund met Orange European Property Fund

Op 21 februari 2002 heeft de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Amvabel N.V. respectievelijk Orange Global Property Fund N.V. (OGPF) besloten tot het aangaan van een juridische fusie met Orange European Property Fund N.V. (OEPF). De Directie van OEPF heeft voorts ook heden tot fusie met Amvabel en OGPF besloten.

De fusie zal met ingang van 13 maart a.s. van kracht worden; aan de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. is verzocht om te bepalen dat de gewone aandelen Amvabel en OGPF per die datum uit de notering komen te vervallen.

Op 13 maart a.s. zijn de portefeuilles van Amvabel en OGPF nagenoeg identiek aan de portefeuille van OEPF, welk fonds uitsluitend belegt in Europese vastgoedondernemingen. De gewone aandelen Amvabel en OGPF worden op basis van de op 12 maart a.s. te bepalen intrinsieke waarde per aandeel in de onderscheiden vennootschappen verwisseld voor gewone aandelen OEPF. Er zijn geen op- of afslagen nodig en die worden dan ook niet toegepast.

De fusie wordt mede ingegeven door de toegenomen kosten per aandeel Amvabel en OGPF als gevolg van de teruggang van het aantal uitstaande gewone aandelen in de afgelopen jaren. De toenemende kostendruk heeft een negatieve invloed op de intrinsieke waarde per aandeel.

Amsterdam, 21 februari 2002

De Directie

Kempen Capital Management N.V.

- Publicaties kunt u aanvragen bij mevrouw N. Koenen (e-mail: nkoe@kempen.nl) of mevrouw M.I. Egstorf (e-mail:) megs@kempen.nl), tel. 020 5571 371. - Voor nadere informatie over de fondsen kunt u contact opnemen met de fondsbeheerder of de heer J.W. Friso tel. 020 5571 371.

Profiel Orange European Property Fund

OEPF is een beleggingsfonds met een gespreide portefeuille van beursgenoteerde Europese vastgoedondernemingen, waarbij de focus ligt op ondernemingen die zijn gespecialiseerd in één land en/of sector. De doelstelling van OEPF is een structureel betere performance dan de Global Property Research-250 Europe Index, waarbij het gewicht van het Verenigd Koninkrijk is teruggebracht tot 20%.

OEPF is een (semi) open end beleggingsfonds en heeft de status van fiscale beleggingsinstelling. OEPF is aan Euronext Amsterdam N.V. genoteerd. De beurskoers zal zich onder normale omstandigheden rond (maximaal 2,0% boven resp. 1,5% beneden) de intrinsieke waarde per aandeel bewegen.

De Directie van Orange European Property Fund wordt gevoerd door Kempen Capital Management N.V., een 100% dochteronderneming van Dexia Bank Nederland N.V., gespecialiseerd in vermogensbeheer. Dexia Bank Nederland maakt onderdeel uit van de Dexia Groep. Voor meer informatie zie www.kempen.nl/orangefunds en www.dexia.com.

Kempen & Co

21 feb 02 15:56