Ingezonden persbericht


TT Circuit Assen, 21 februari 2002

FIM-, IRTA- en DORNA delegatie enthousiast over nieuwbouw TT Circuit Assen

IRTA-rijdersvertegenwoordiger Franco Uncini, FIM s CCR President en Inspecteur Claude Danis en Dorna s Operations & Event manager Javier Alonso bezochten onlangs het TT Circuit Assen om de werkzaamheden van de 3e nieuwbouwfase aan het circuit aan een eerste controle te onderwerpen.

Vanaf september 2001 zijn de bedrijven Koop Tjuchem en Kropman keihard aan het werk om nieuwbouwfase 3 op het TT Circuit Assen te realiseren. In deze 3e fase wordt de Veenslang zo n 50 meter meer oostwaarts verplaatst, om een groter Grand Prix-paddock te realiseren. Daarbij wordt een 60 meter lange twee-rijbaans tunnel aangelegd die het paddock verbindt met de hoofdingang en wordt in de Zuid-lus bij Mandeveen en Duikersloot het circuit circa 10 meter ingekort om een grotere veiligheidszone en grindbakken te creëren.

De reacties van de drie inspecteurs waren lyrisch. Oud-500cc wereldkampioen Franco Uncini maakte talloze foto s van de nieuwe situatie, die hij aan de GP-teams doorzendt. "Het TT Circuit Assen heeft met deze aanpassingen weer een enorme stap voorwaarts gemaakt wat betreft de veiligheid", meldde Uncini, die slechts één kleine extra aanpassing wilde zien: enkele meters meer grindbak bij het uitkomen van de Strubben.

Het drietal Grand Prix-vertegenwoordigers kreeg van het TT Circuit Assen ook nog eens 4 proefstroken met verschillend asfalt voorgeschoteld. Men koos unaniem voor dezelfde asfalt-soort, waarmee het de Zuidlus (ofwel Nationale Circuit) eind maart wan een nieuwe laag wordt voorzien.

De officiële FIM-homologatie (keuring) staat gepland voor half april, waarna op 28 april het seizoen op het TT Circuit Assen wordt geopend met de 1e Internationale Autoraces.

Tijdens de Grand Prix-testdagen, die voor woensdag 5 en donderdag 6 juni gepland staan, wordt een grote opkomst van GP-teams, bandenfirma s en veringspecialisten verwacht, om de eerste data-gegevens van de nieuwe bochten en de grip van het nieuwe asfalt te ervaren.


---

De High Resolution foto s en tekeningen van het nieuwe circuit zoals die als thumbnail zijn bijgevoegd, kunt u downloaden van:

http://www.tt-assen.com/Welkom/Kalenders/Motorsport/Persinformatie/persinformatie.html