Ingezonden persbericht

DAX Archiving Solutions presenteert smartDAX op CeBIT/Ipex

Kom kijken naar de smartDAX op de CeBIT beurs in Hannover, of de Ipex beurs in Birmingham

HAARLEM, 20020221 -- Secure the Future of your History met de smartDAX® van DAX Archiving Solutions

DAX Archiving Solutions in Haarlem brengt sinds 1998 de smartDAX, een digitaal archiveringssysteem, op de markt, geschikt voor Windows, Unix en Mac omgevingen. Gebruikers zijn daarmee in één klap af van hun archiveringsprobleem voor digitale data. Voordelen zijn: de veiligheid en lange levensduur van de CD-R's/DVD-R's, de uitbreidbaarheid van het systeem aan een smartDAX zijn zonder moeite meerdere smartDAXen te koppelen. Andere voordelen zijn: de makkelijke toegankelijkheid voor de gebruiker en tenslotte de lage kosten (vanwege CD-R/DVD-R).

Het unieke van de smartDAX is dat het een hardware en software oplossing in één is, het besturingssysteem is in de smartDAX ingebouwd. Door deze "appliance technologie" is het apparaat gewoon aan een netwerk te koppelen en is de smartDAX makkelijk te integreren in bestaande omgevingen.

De smartDAX is een zeer open systeem. De software interface ziet er voor de gebruiker uit als een normale map in de explorer. Hij kan naar het archief schrijven en uit het archief lezen. Als de data op DVD-R geschreven en gearchiveerd is kan niemand meer wijzigingen aanbrengen in de data, de toegang tot de data verandert in "read-only", hetgeen optimale bescherming geeft aan waardevolle data. Het systeem kan ook uitgerust worden met DVD-RAM schijven, dan is het mogelijk de DVDs meerdere keren over te schrijven.

Het smartDAX heeft een opslagcapaciteit van 3,4 Terabyte, ook zijn er versies met opslagcapaciteit van 940 Gigabyte en 470 Gigabyte. Een DVD-brander/lezer zorgt voor het schrijven van data op een nieuwe DVD-R. Daarnaast zorgen drie DVD-lezers voor het beschikbaar maken van de gearchiveerde data voor alle gebruikers.

Er zijn meerdere mogelijkheden om een smartDAX in uw bezit te krijgen. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om zelf een smartDAX aan te schaffen, maar daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om te betalen per Gigabyte die op de smartDAX opgeslagen wordt. Kiest u voor dit "Pay per Gigabyte" concept, dan zorgen wij voor voldoende smartDAX-archiefruimte bij u in het bedrijf. De smartDAX blijft ons eigendom, en het beheer blijft onze verantwoordelijkheid. U schaft zelf de benodigde DVD-R's aan, zodat u eigenaar blijft van de DVD-R's en van de data. Per maand betaalt u voor de hoeveelheid Gigabytes die op de smartDAX online in gebruik zijn. Per maand kunt u het aantal Gigabytes dat u gebruikt aanpassen.

Naast het aanschaffen van een smartDAX kunt u bij DAX Archive Solutions ook terecht voor totaaladviezen op archiveringsgebied.

DAX Archiving Solutions, Nieuwe Gracht 39, 2011 NC Haarlem, Tel: 023-5149170, Fax: 023-5149198 info@daxarchiving.com, www.daxarchiving.com

Einde bericht