Ingezonden persbericht

Internet Security Systems biedt als eerste complete oplossing voor beveiliging van draadloze netwerken

Atlanta, Brussel, Capelle a/d IJssel, 21 februari 2002 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) gaat als eerste bedrijf een complete oplossing op de markt brengen voor het beveiligen van draadloze netwerken. Met Wireless Scanner voegt ISS een geautomatiseerd audit product toe aan haar bestaande draadloze oplossingen: X-Force checks voor draadloze componenten van vaste netwerkproducten, wireless security consulting en managed security services.

Steeds meer bedrijven, ongeacht grootte of branche, gebruiken draadloze technologie (WLAN) om de mobiliteit van medewerkers te verbeteren en de basisbedrijfsprocessen te ondersteunen. Zo ontstaat de noodzaak om de veiligheidsrisico's van WLAN's te identificeren en maatregelen te nemen. Op deze manier worden de risico's teruggedrongen en de kritische IT-infrastructuren beschermd.

"'Drive by hacking' is inmiddels een wezenlijk verschijnsel, aangezien niet-beveiligde en niet-geautoriseerde draadloze toegangspunten een makkelijk doelwit zijn voor een inbreker, die zo toegang krijgt tot een bedrijfsnetwerk. In de grotere steden kan een inbreker makkelijk een laptop uitrusten met draadloze technologie en op afstand dataverkeer volgen, applicaties benaderen en data stelen", zegt Christopher Klaus, oprichter en Chief Technology Officer bij Internet Security Systems. "Klanten hebben dringende behoefte aan manieren om de risico's nauwkeurig vast te stellen en te minimaliseren. De Wireless Scanner-technologie biedt optimale mogelijkheden om niet-geautoriseerde apparatuur te identificeren en maatregelen te nemen tegen de groeiende bedreigingen die de draadloze technologie met zich meebrengt."

Wireless Scanner
Voordelen van Wireless Scanner zijn onder meer:
Draadloze beveiliging - De Wireless Scanner-software betekent voor ISS een uitbreiding van de activiteiten van het X-Force-researchcentrum, dat zich hiermee ook gaat richten op de draadloze wereld. Met de Wireless Scanner-software kunnen bedrijven de zwakheden in hun draadloze netwerk identificeren. Bijvoorbeeld misbruik door eigen medewerkers of een inbraak van buitenaf die de beveilingsvoorzorgsmaatregelen van vaste netwerken probeert te omzeilen.
Faciliteren van WLAN-implementaties - Met Wireless Scanner kunnen bedrijven sneller overstappen op draadloze technologie, zonder dat de veiligheid van de data-infrastructuur in gevaar kan komen.
Gebruiksgemak - De Wireless Scanner-software is gebaseerd op de bekende ISS-oplossingen voor vaste netwerken en is daardoor makkelijk, snel en efficiënt door klanten in te zetten.

Functionaliteiten van Wireless Scanner zijn onder meer: Detectie - De software is in staat toegangspunten te detecteren binnen en buiten het gebouw. Door te luisteren naar het draadloze verkeer kan de software niet-geautoriseerde en vaak onbeveiligde toegangspunten identificeren.
Assessment - De Wireless Scanner onderzoekt op actieve wijze de access points om te bepalen hoe kwetsbaar ze zijn voor aanvallen of verbinding van een niet geautoriseerde gebruiker.
Rapportage - Met de Wireless Scanner-software kunnen beheerders snel kwetsbare toegangspunten identificeren met behulp van overzichtelijke rapporten. Deze bieden heldere informatie over WLAN-apparaten, configuraties en aangetroffen zwakheden. Tevens reiken deze rapporten oplossingen aan voor het beveiligen van deze kwetsbaarheden.
Mobiliteit - Met de software op een laptop kunnen aanvallen van buitenaf op het netwerk gesimuleerd worden. In een gebouw kan met de oplossing gezocht worden naar toegangspunten en andere apparatuur.
Consulting - ISS levert alle expertise voor het beoordelen, integreren en veilig ontwerpen van WLAN's en de bijbehorende beveiligingsproducten. SecureU Education Services - ISS ontwikkelde binnen haar SecureU-opleidingstraject een speciale cursus over draadloze technologie en beveiliging. De cursus is ontwikkeld door oprichter Christopher Klaus in samenwerking met experts van X-Force.
Managed Security Services - De bescherming van draadloze netwerken is opgenomen in de managed security-diensten van ISS.

Wireless Scanner komt naar verwachting in maart 2002 op de markt. Meer informatie over het product en draadloze technologie is beschikbaar op www.iss.net/wireless

Internet Security Systems
Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) is pionier en marktleider op het gebied van software en services die kritische bedrijfsinformatie beschermen tegen steeds veranderende bedreigingen. Aangezien steeds meer organisaties bedrijfsactiviteiten online uitvoeren, neemt het aantal en de oplossingen van ISS sporen deze bedreigingen dynamisch op en voorkomen ze of initiëren de juiste actie. Hierdoor is Internet Security Systems security-leverancier van meer dan 9000 zakelijke gebruikers. Het klantenportfolio omvat 49 van de Fortune 50-bedrijven, de top tien van grootste beveiligingsfirma's in de Verenigde Staten, tien van de grootste telecommunicatiebedrijven ter wereld en een groot aantal overheidsinstanties. Internet Security Systems heeft haar hoofdkantoor in Atlanta, Georgia (VS), en levert producten en diensten in de Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten.