Actueel

Continuon maakt terecht aanspraak op vergoeding transportkosten
Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 21-02-2002

De Nederlandse Aardoliemaatschappij B.V. (NAM) is per 1 januari 1999 voor haar energiebehoefte bij een compressorstation te Kootstertille overgestapt van de NUON naar Essent.
Zij weigert de nota's voor transportkosten van electriciteit van Continuon -de aan de NUON gelieerde netbeheerder- te voldoen omdat zij stelt dat Continuon haar een verkeerd tarief in rekening brengt, dat ook nog eens ten onrechte naar het door de Minister van Economische Zaken toegestane maximumtarief is verhoogd.
De rechtbank is van oordeel dat Continuon terecht aanspraak maakt op de transportkosten vanaf het 10 kV-net en alle hogere spanningsniveaus.
Of Continuon misbruik van haar machtspositie maakt door de NAM het door de minister vastgestelde maximumtarief in rekening te brengen, staat niet ter beoordeling aan de rechtbank, omdat daarvoor een speciale rechtsgang (artikel 51 van de Electriciteitswet 1998) in het leven is geroepen bij de directeur van de Nederlandse mededingingsautoriteit. De NAM dient zich uit te laten of zij alsnog van deze rechtsgang gebruik wil maken.
Wel heeft Continuon naar het oordeel van de rechtbank de NAM ten onrechte meterkosten in rekening gebracht voor de aan de NAM zelf toebehorende meter.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad9485
(Zie het originele bericht)