Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 21-02-2002 2e Persbericht donderdag 21 februari 2002

Politieberichten

Helmond: Inbraak woning
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Julianalaan. Met een glassnijder werd een ruitje opengesneden daarna kon de inbreker via een raam naar binnen. De inbreker heeft een klok en een beeldje gestolen. De waarde van de gestolen spullen is niet bekend.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Donderdagmiddag rond 13.00 uur is in een winkel in de Veestraat een 71-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Bij het verlaten van de winkel ging het poortalarm af. De vrouw bleek een portemonnee uit de winkel in haar tas te hebben, die ze niet bij de kassa had afgerekend. De vrouw kreeg een boete van 115 Euro opgelegd.

Helmond: Autogordelcontrole
Donderdagmiddag is op de Boerhavelaan een autogordelcontrole gehouden. 113 automo-bilisten zijn gecontroleerd. 27 daarvan droegen geen autogordel. Zij kregen een bon.

Valkenswaard: Aanranding
Donderdagmorgen rond 8.00 uur is een 12-jarig jongetje uit Valkenswaard in het Wilhelminapark lastig gevallen door twee onbekende mannen. Hij fietste naar school en stopte onderweg op de Maastrichterweg om zijn rugzak vast te maken. Op dat moment werd hij door een van de twee mannen vastgepakt en meegenomen via de Beatrixstraat naar een steegje tussen woningen aan het Wilhelminapark. Hij moest van een van de daders zijn broek laten zakken maar dat weigerde het kind. Op dat moment hoorden de daders een deur open gaan bij een van de woningen in de buurt.Het jongetje schopte een van zijn belagers tegen zijn schenen en wist aan hen te ontkomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Valkenswaard tel. 0900 8844.

Reusel: Zakkenrollen
Woensdagmiddag rond 12.30 uur is de portemonnee gerold van een 64-jarige vrouw uit Arendonk. De vrouw was aan het winkelen in een supermarkt aan de Schoolstraat. Ze werd door twee rouwen aangesproken en zij verwees de twee naar de reformafdeling. Kort daarop ontdekte de vrouw dat haar portemonnee met ruim 250 euro en enkele pasjes uit haar tas gestolen was. De twee vrouwen hadden zonder iets te kopen de winkel verlaten.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 8.20 en 9.30 uur heeft de politie in de Burgemeester van Hooff-laan een snelheidscontrole gehouden. Van de ruim 800 voertuigen die de controle passeer-den reden er 33 te snel. Hoogste snelheid 73 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Geldrop: Diefstal auto
Tussen woensdagmiddag 17.00 en donderdagmorgen 7.30 uur is vanaf de Roelantlaan een rode personenauto, Volkswagen Golf, kenteken HL-DB-82, gestolen.