Gemeente Rotterdam

Stadhuis Rotterdam -- Actueel: Krediet eerste fase verbouwing Centrale Bibliotheek

Krediet eerste fase verbouwing Centrale Bibliotheek

(5-2)De inrichting van de Centrale Bibliotheek is na 18 jaar toe aan een grote onderhoudsbeurt. Bovendien is in het bedrijfsplan 2001-2004 een aantal nieuwe functies en doelstellingen opgenomen die aanpassingen aan het gebouw noodzakelijk maken. Het totale project omvat onderhoudswerkzaamheden en de aanpassing en herinrichting van 14.000 m2 publieke ruimte. De totale kosten bedragen ¤ 11.798.280,- . Het project is in verband met de beschikbare middelen in twee fasen verdeeld.
Het College stelt de Gemeenteraad op 21 februari a.s. voor om ter financiering van de eerste fase, die op de toewijzingslijst van de Stedelijke Visie staat, een krediet te verlenen van ¤ 5.536.120 - . De eerste fase omvat de aanpassing van de kelder, de begane grond, de eerste en tweede etage en het Stadsstudiehuis op de zesde etage. Voor de tweede fase van de verbouwing (aanpassing van de derde, vierde en vijfde etage) zijn de kosten geraamd op ¤ 4.537.800,-. Deze aanvraag staat op de indicatieve lijst van de Stedelijke Visie (begroting-2003).
Het(ver)bouwproject Centrale Bibliotheek wordt georganiseerd op basis van de recent gemaakte afspraken over de werkwijze bij bouwprojecten die in opdracht van de gemeente worden uitgevoerd. De raadscommissie voor Kunstzaken en Mediabeleid heeft positief geadviseerd over het beschikbaar stellen van het gevraagde krediet. De commissie hoopt dat de Gemeenteraad in november 2002 middelen beschikbaar stelt voor de tweede fase.