Gemeente Deventer

DISCUSSIEBIJEENKOMST OVER BETREKKINGEN TUSSEN TURKIJE EN EUROPA

Ter afsluiting van de cartoontentoonstelling 'Deventer Koek & Turkse Koffie' heeft op donderdag 21 februari een discussie plaats over de betrekkingen tussen Turkije en Europa. De ontvangst met gelegenheid de cartoons te bekijken is om 19.30 uur in het Historisch Museum Deventer aan het Grote Kerkhof 1. De discussiebijeenkomst begint om 20 uur (einde 22.15 uur) in het Stadhuis aan het Grote Kerkhof 4. De toegang is gratis. De voertaal is Nederlands. Iedereen is welkom.

De discussiebijeenkomst staat onder leiding van J. van Lidth de Jeude, burgemeester van Deventer. Het thema van de bijeenkomst is 'Een toekomstig Europees Turkije: democratisch, seculier, islamitisch en welvarend'. Inleidingen zijn er van Erik Jan
Zürcher (hoogleraar Turkse geschiedenis aan de Universiteit van Leiden), Ço?kun Çörüz (lid Tweede Kamer voor het CDA), Haci Karacaer (voorzitter van de Milli Görü? Nederland) en Erol Poyraz (directeur CIBIT).

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Deventer (Expertisecentrum Integratiebeleid en de sector Welzijn, Cultuur en Onderwijs) in samenwerking met de Stichting Ufuk, het Historisch Museum Deventer en de VVV Deventer.

Tentoonstelling

Onder de titel 'Deventer Koek & Turkse Koffie' is nog tot en met zondag 24 februari in het museum een grote internationale cartoontentoonstelling te zien met als thema 'Turkije dichter bij Europa, Europa dichter bij Turkije'. Te zien is de selectie van de beste honderd cartoons uit zevenhonderd inzendingen uit geheel Europa. Ook is er een speciale gastexpositie van een tiental Turkse cartoonisten.