Ingezonden persbericht


Uitnodiging cd releaseparty

q u i c k & b r i t e

"young urban professionals"


donderdag 21 februari 2002 van 15:00 - 17:00 uur
Fantasio, Nationaal Pop Instituut, Prins Hendrikkade 142 te Amsterdam

Graag nodigen wij je uit op donderderdag 21 februari van 15:00 - 17:00 uur in Fantasio te Amsterdam, om samen met ons het glas te heffen op het cd debuut 'young urban professionals' van quick & brite. Wij zouden graag een mailje van je ontvangen indien je gebruik wilt maken van deze uitnodiging. Hopelijk tot dan!

DJ set: DJ Steffi

bekijk de nieuwe videoclip 'taking care of business' van quick & brite (realplayer, 56k) beluister een exclusieve preview van het nieuwe album 'young urban professionals' (realplayer, 56k)

quick & brite zijn toni little en mike.tv. Het schoonste dance-duo van Nederland brengt een innovatieve, postmoderne mix van electro, techno, idm en breaks. Na acht jaar van veel optreden en het produceren van een goed ontvangen EP, nam de band een pauze en stopte hun energie in het organiseren van parties en zijprojecten (o.a. endorphins).

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en quick & brite kwam terug met winnen van de Grote Prijs van Nederland/ Dance 2000 en het uitbrengen van de 'the pooh ep'.

Op 21 februari 2002 zal quick & brite haar debuutalbum 'young urban professionals' uitbrengen (Supertracks Records). Het album opnemen ging gepaard met hard werken, het opbouwen van sociale netwerken en investeringen. Het resultaat mag er dan ook zijn! De plaat staat vol mooie tracks met referenties naar de jaren tachtig, 2 step invloeden, gelaagde techno en strakke electro-grooves. Gelijktijdig met de release van young urban professionals komt er een videoclip uit van 'taking care of business', de eerste single van het nieuwe album. De clip is geregisseerd door Sandder; o.a. berucht door zijn 'Tieten-clip' voor Bastian.

Op dit moment ligt de gloednieuwe 12'' 'taking care of business' in de winkel. Deze 12'' bevat een vette electro-funk remix door Bastian. de disco-koning Alden Tyrell, de funk-paus handieMan maurice en quick & brite leveren de overige floorfillers.

Vanaf februari start quick & brite haar 'young urban professionals tour 2002'. De muziek krijgt op het podium een extra drive door een live-drummer. Visuele stimulatie wordt verzorgd door videoprojecties die de obsessie van het duo voor design en moderne luxe onderstreept. quick & brite is een live band! en neemt haar halve studio mee het podium op. Er staat niets op tape of in de computer. De nummers worden live opgebouwd. Hierdoor ontstaan vaak spontane live-jams, nieuwe constructies en verassende wendingen. Ook worden er altijd nieuwe nummers uitgeprobeerd. quick & brite heeft concerten gegeven in o.a. Eurosonic, Mazzo, More, Doornroosje, De Vloer, Paradiso, Winkel van Sinkel, Metropolis, Tivoli, Patronaat en de Effenaar.

Supertracks Records

www.supertracks.nl
www.quickandbrite.nl
email: info@supertracks.nl

Postbus 335
3840 AH Harderwijk
Tel: +31 341 430990
Fax: +31 341 430774