AND


PERSBERICHT

Euronext eist reverse stock split van aandelen AND

Conform de eis van Euronext bereidt AND International Publishers N.V., waarnaar thans een onderzoek bij de Ondernemingskamer loopt, op korte termijn een omgekeerde splitsing (reverse stock split) voor van alle aandelen, die thans een nominale waarde van elk 0,01 vertegenwoordigen. Hiermee wordt beoogd een evenwichtige koers van het aandeel AND te bewerkstelligen en een normale en stabiele markt te creëren. De intentie van het bestuur en de raad van commissarissen van AND is dat elk aantal van 500 bestaande aandelen wordt omgewisseld in één nieuw aandeel van nominaal 1, waarbij een kapitaal vermindering zal plaatsvinden tot 20 % van het thans uitstaande geplaatst kapitaal zonder terugbetaling aan aandeelhouders doch door toevoeging van het bedrag van de kapitaalvermindering aan de agioreserve.

Bovendien is in overleg met Euronext bepaald dat AND twee soorten aandelen dient te creëren, te weten genoteerde aandelen A en niet-genoteerde aandelen B. De aandelen die AND op 5 december 2001 onderhands heeft uitgegeven, zullen aandelen B dienen te worden.

AND houdt op 21 februari 2002 een bijzondere aandeelhoudersvergadering om aan het bovenstaande uitvoering te kunnen geven.

AND International Publishers is een internationale organisatie die zich specialiseert in het leveren van geografische diensten. Hiertoe verzamelt en onderhoudt AND wereldwijd wegen- en adres-informatie, die in combinatie met de unieke software voor diverse doeleinden en in verschillende markten kunnen worden ingezet. De meest bekende producten van AND zijn haar CD rom en Internet Routeplanners en kilometer registratie-software.


---

Voor nadere informatie:
kunt u contact opnemen met AND International Publishers NV, Anneloes Nieuwenhuizen, telefoon 010 8851200, e-mail
anneloes.nieuwenhuizen@and.com.