Partij van de Arbeid

Den Haag, 19 februari 2002

PvdA-delegatie met Jan Pronk op bezoek in Zwolle

Op donderdag 21 februari bezoeken minister van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu Jan Pronk, de PvdA Tweede-Kamerleden Frans Timmermans, Rik Hindriks en kandidaat Tweede-Kamerlid Walter Etty de stad Zwolle.

Er zijn drie parallelle programma's waar de PvdA-ers aan deelnemen.

Jan Pronk schuift om 10.30 uur aan voor een kopje koffie met wethouder Jaap Baarsma, de klankbordgroep van de wijk en bewoners in wijkcentrum Kamperpoort, Hoogstraat 86 in Zwolle. Om 11.00 uur wordt de minister rondgeleid door de Kamperpoort. Jaap Baarsma zal vertellen over de herstructurering van de wijk en de plannen om de IJsselhallen te verplaatsen. Rond 11.30 uur loopt het gezelschap over het Maagjesbolwerk, locatie Schaepman en de Malkmarkt richting centrum.

Om 13.40 uur bezoekt Jan Pronk de Vinexlocatie Stadshagen, waar hij in het Informatiecentrum, Klokkengieterlaan 3, in gesprek gaat met bewoners van de wijk.

Het bezoek van Pronk aan Zwolle wordt om 15.00 afgesloten.

Frans Timmermans en Rik Hindriks en vertegenwoordigers van de Zwolse PvdA brengen om 10.30 uur een bezoek aan Dieselmotorenfabriek Wärtsilä, Hanzelaan 95 in Zwolle. Hier spreken zij met enkele werknemers. Dit bezoek duurt tot 11.30 uur.

Om 14.00 uur nemen Frans Timmermans, Rik Hindriks en Jaap Hagendoorn, PvdA-lijsttrekker in Zwolle, een kijkje bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), Zamenhofsingel 9. Tussen 17.00 en 18.00 uur helpen zij de Zwolse PvdA-afdeling ter ondersteuning van de campagne bij het folderen in de buurt van het CIW.

Ter afsluiting van hun bezoek aan Zwolle eten Frans Timmermans en Rik Hindriks om 18.00 uur een hapje eten in wijkcentrum Rembrandtien, Rembrandtlaan 10 in Zwolle.

Walter Etty neemt tussen 20.00 en 22.00 uur deel aan een openbare discussiebijeenkomst in wijkcentrum Rembrandtien, Rembrandtlaan 10 in Zwolle. De bijeenkomst staat in het teken van 'De sociale peilers van het Grote Steden Beleid'. Walter Etty zal een inleiding verzorgen.