Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Nieuwegein, 21 februari 2002

Amsterdams kantoor Forum genomineerd
voor internationale vastgoedprijs

Kantoorgebouw Forum aan de Amsterdamse Zuidas, ontwikkeld door Amstelland Ontwikkeling Vastgoed, is door de organisatie van de internationale vastgoedbeurs MIPIM genomineerd voor de prijs van beste internationale kantoorgebouw in de categorie 'Business Centres'. De bekendmaking van de prijs vindt plaats op 14 maart in Cannes.

Forum is ontworpen door Atelier Pro te Den Haag en wordt gehuurd door Loyens & Loeff (advocaten, notarissen en belastingadviseurs). Het gebouw bevindt zich aan de Amstelveenseweg in de Amsterdamse Zuidas, ook wel "Financial Mile" genoemd. Het bevindt zich hier in een rijke architectonische omgeving met de Rietveld-academie van Gerrit Th. Rietveld en het Olympisch Stadion en de Citroën-garages van Jan Wils.

Overdekt plein
Forum is ontwikkeld vanuit de optiek dat moderne organisaties een gebouw zoeken dat hun identiteit en hun interne communicatie versterkt. Dankzij een centraal gelegen, 22 meter hoog atrium van 1800 m2 vloeroppervlak is Forum een kantoor waar medewerkers op een ontspannen wijze ontmoetingen hebben met klanten, bezoekers en niet in de laatste plaats met elkaar. Het atrium fungeert als een kloppend hart, een plein waar ook lezingen, feesten, concerten en tentoonstellingen plaats kunnen vinden.

Duurzaam
In samenwerking met de Milieudienst van de Gemeente Amsterdam is veel aandacht besteed aan het duurzame karakter van het gebouw. De Energie Prestatie Coëfficient bedraagt 0,98, waarmee Forum het meest energiezuinige kantoorgebouw in de verhuursector is. Atelier Pro heeft de technische eisen gepaard aan een karakter van 'ingetogen chique'.

Gewild kantoor
Amstelland Ontwikkeling Vastgoed heeft Forum eind jaren negentig voor eigen rekening en risico ontwikkeld. Voor aanvang van de bouw (eind 2000) werd het gebouw verhuurd aan Loyens & Loeff en voor ¤ 77 miljoen verkocht aan de Duitse beleggingsmaatschappij Allianz. In september 2001 betrokken de 500 medewerkers van Loyens & Loeff het kantoor. De inrichtingswensen van Loyens & Loeff zijn tijdens het bouwproces geïntegreerd in de uitwerking en afwerking van het gebouw. De eerste reactie van bezoekers is steevast: 'Wat zou ik hier graag willen werken.'

Noten voor de redactie (

Ingezonden persbericht