Microsoft Data Analyzer biedt krachtige, eenvoudig te gebruiken tool voor data-analyse ten behoeve van kenniswerkers

Onderdeel van Microsoft Office-familie nu in Nederland beschikbaar

Schiphol-Rijk, 21 februari 2002 - Microsoft Data Analyzer, een nieuw product voor innovatieve, grafische analyse en datavisualisatie, is nu in Nederland beschikbaar. Het product maakt deel uit van de Microsoft Office-familie en is bedoeld voor kenniswerkers die hiermee nieuwe zakelijke mogelijkheden, trends en mogelijke problemen eenvoudig in kaart kunnen brengen.

Data Analyzer biedt nieuwe mogelijkheden voor visualisatie en analyse die aansluiten op de business intelligence mogelijkheden van Microsoft SQL Server 2000 Analysis Services en Office XP, met onder meer Excel 2002 en Office Web Components.

"Data Analyzer is een prima toevoeging aan de Microsoft Office-familie omdat het elke kenniswerker in staat stelt geavanceerde analyses uit te voeren met een makkelijk te gebruiken tool," zegt Steven Sinofsky, senior vice president Office van Microsoft. "Met Data Analyzer kunnen onze klanten snel en eenvoudig de verborgen informatie binnen hun organisatie blootleggen en deze informatie gebruiken om de juiste zakelijke beslissingen te nemen."

Data Analyzer is tevens een aanvulling op het aanbod van onafhankelijke softwareleveranciers. Deze leveranciers - en andere Microsoft Certified Partners - kunnen hun aanbod eenvoudig uitbreiden met deze tool voor gegevensanalyse. Hierdoor komt business intelligence binnen het bereik van veel meer bedrijven en zullen ook meer bedrijven zich bewust worden van de waarde van de informatie die in hun bedrijfsgegevens opgesloten ligt. Beslissers kunnen nu zelf snel de informatie die zij nodig hebben, achterhalen. Tot nu toe moesten zij daarvoor gespecialiseerde analisten inschakelen.

Volgens industrieanalisten zorgen het gebruiksgemak en de krachtige visualisatiemogelijkheden van Data Analyzer voor een winnende combinatie. Jacqueline Sweeney-Coolidge, director Data Warehousing en Business Intelligence van de Hurwitz Group stelt dat mensen die geen tijd hebben voor training, maar toch dagelijkse zakelijke beslissingen moeten nemen, met Data Analyzer een geavanceerde visualisatietool in handen krijgen.

Data Analyzer stelt kenniswerkers in staat om snel en eenvoudig bedrijfsgegevens te evalueren en op intuïtieve wijze te analyseren. Zij hunnen de resultaten eenvoudig publiceren, aan anderen ter beschikking stellen en hun analyseproductiviteit verbeteren.

Kenniswerkers kunnen hiermee:


* snel mogelijkheden en trends in kaart brengen, afwijzingen opsporen en gegevensverzamelingen visualiseren via één enkele interface door meerdere maateenheden en relaties tussen bedrijfsdimensies weer te geven;
* snel gebieden identificeren die verder onderzocht moeten worden, aan de hand van standaard vragen en maateenheden voor het analyseren van gegevens en het identificeren van de 'key performance indicators';
* uitkomsten eenvoudig publiceren en die data ter beschikking stellen aan anderen via het web, binnen Office-applicaties (waaronder Excel 2002 en PowerPoint 2002), SharePoint Team Services en SharePoint Portal Server;
* gebruikmaken van de krachtige mogelijkheden van SQL Server Analysis Services, zonder daarvoor een ingewikkelde taal te hoeven leren.
Data Analyzer is verkrijgbaar via het Microsoft Volume License Program en via geselecteerde resellers voor een verwachte gemiddelde verkoopprijs van 249 euro.