Belangrijke uitbreiding van Microsofts Shared Source Initiative

Broncode nu beschikbaar voor system integrators

Schiphol-Rijk, 21 februari 2002 - Microsoft heeft zijn Shared Source Initiative belangrijk uitgebreid. Naast klanten, partners en educatieve instellingen kunnen nu ook enterprise system integrators in aanmerking komen voor toegang tot de broncode van Microsoft Windows. Daartoe annonceert Microsoft het System Integrator Source Licensing Program (SISLP) dat system integrators in staat stelt om deze broncode te gebruiken om klanten op Windows gebaseerde oplossingen aan te bieden die optimaal voorzien in de behoeften en betrouwbaar en veilig zijn.

"Door system integrators een betere kennis van en toegang tot Windows-broncode te bieden kunnen zij hun dienstverlening aan hun klanten op een hoger plan te brengen," stelt Craig Mundie, senior vice president en chief technical officer of advanced strategies van Microsoft. "Door onze broncode op een verantwoordelijke manier te delen met onze partners, stellen we ons meest waardevolle intellectuele eigendom ter beschikking. Dat doen we in de overtuiging dat een levendig en geïntegreerd software 'ecosysteem' essentieel is voor de toekomst van de wereldeconomie en het succes van de IT-industrie."

De toegang tot de broncode stelt deelnemende system integrators in staat om:
* hun diensten te baseren op een zeer diepgaande kennis van het Windows-platform,
* een grondige beveiligingsanalyse en privacyverificatie uit te voeren,
* sneller kwesties voor de klant oplossen en de prestaties van maatwerksoftware onder Windows te optimaliseren.
Het SISLP komt in eerste instantie kosteloos beschikbaar voor wereldwijd ongeveer 150 system integrators in meer dan dertig landen. In aanmerking komen Gold Support Services Certified Partners, of system integrators met meer dan 1500 Windows seats en een Microsoft Premier Support Agreement (Level A of B). De uiteindelijke deelnemers zullen dus bestaan uit zowel traditionele system integrators die Windows-oplossingen aanbieden en bedrijven die Windows-support services aanbieden.

Het afgelopen jaar hebben bovengenoemde categorieën van partners in de Verenigde Staten te maken gehad met ongeveer 1 miljoen verzoeken om support van Windows-gebruikers en verzorgen zij de service voor honderdduizenden bedrijven wereldwijd. Door de uitbreiding van het Shared Source Initiative met SISLP kunnen system integrators deze bedrijven betere bedrijfskritische ondersteuning bieden en een betere geïntegreerde infrastructuuroplossingen realiseren voor hun klanten.

"Met dit programma kan Compaq Global Services zijn expertise aanzienlijk uitbreiden," zegt Rick Fricchione, vice president Enterprise Ready Microsoft, Compaq Global Services. "We zullen sneller problemen kunnen oplossen en wereldwijd betere mogelijkheden krijgen om op Windows gebaseerde bedrijfskritische oplossingen te implementeren."

"Dankzij deze toegang zullen onze Windows-oplossingen robuuster en veiliger zijn. En, doordat we deze oplossingen kunnen koppelen met bestaande systemen kunnen we klanten sneller een werkelijk geïntegreerde automatiseringsomgeving bieden," zegt Ashish Kumar, CTO van Avenade, een system integrator, gespecialiseerd in Microsoft enterprise-oplossingen voor Global 2000-klanten.

Over het Shared Source Initiative
Het Micosoft Shared Source Initiative verschaft op een uitgebalanceerde manier breed toegang tot de Windows broncode, waarbij het intellectuele eigendom dat nodig is voor een succesvolle verdere ontwikkeling van de softwarebusiness, beschermd blijft. Met het Shared Source Initiative-raamwerk voorziet Microsoft in een breed scala aan programma's en licenties voor verschillende categorieën klanten, partners, ontwikkelaars, academische instellingen en andere geïnteresseerden.

Elk broncode-licentieprogramma dat onder het Shared Source Initiative valt, is toegesneden op de specifieke behoeften van een bepaalde categorie en kan worden toegepast als een model voor het verbeteren van de codetransparantie voor commerciële software. Shared Source is een evoluerend raamwerk dat aanvullende programma's voor toegang tot broncode en licenties zal ondersteunen voor diverse Microsoft-productgroepen. Momenteel is voor Windows 2000, Windows XP, Windows .NET Server, Windows CE 3.0 en Windows CE .NET broncode beschikbaar via het Shared Source Initiative.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.