Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

DE PVDA IS ER HELEMAAL KLAAR VOOR !

Na het weloverwogen besluit van de PvdA-afdeling Soest tot deelname aan de gemeenteraadsverkiezing op 6 maart, heeft het bestuur voortvarend en op alle fronten gewerkt aan vernieuwing. Zo zetten wij in ons verkiezingsprogramma sterk in op een vernieuwde bestuursstijl. Met nieuwe raadskandidaten, die de oh zo noodzakelijke cultuuromslag een frisse impuls kunnen geven. Intern is onze partijafdeling versterkt met drie nieuwe bestuursleden en een vernieuwd voorzitterschap. Hiermee heeft de PvdA - Soest/Soesterberg in recordtijd een proces doorlopen dat veel weg had van een hordenloop.

Het mag u en de kiezers inmiddels duidelijk zijn dat het de PvdA ernst is met de uitwerking van haar programma-punten.

Tot ons grote genoegen hebben wij nu ook de laatste horde, het vinden van een geschikte kandidaat voor het wethouderschap, genomen. Waarbij wij als eerste Soester partij bestuurlijke vernieuwing benutten voor een kandidaat van buiten de raad.

De voordracht van Kees Koppenaal als onze wethouderskandidaat heeft het bestuur en de beoogde fractie weinig tijd en hoofdbrekens gekost. Zijn hier bijgevoegde staat van dienst geeft aardig weer wat Kees inhoudelijk heeft te bieden. Dit, gevoegd bij zijn talent om complexe zaken snel tot een eenvoudige probleemstelling te herleiden en daarover goed en doeltreffend met anderen te communiceren, typeren hem als slagvaardig bestuurder. De innemende wijze waarop Kees mensen voor samenwerking kan motiveren, maakt hem geloofwaardig als bruggenbouwer tussen burgers en de politiek.

Toegegeven, met deze voordracht loopt het bestuur de kans om in een nieuwe recordtijd een prima voorzitter armer te worden. Maar na een periode vol uitdagingen lijkt elk probleem ons oplosbaar.

Vanzelfsprekend zijn Kees en ondergetekenden graag tot een verdere toelichting bereid.

Namens bestuur en beoogde fractie,

Marijke Kingma en Eric Bervoets

Een paar feiten over Kees Koppenaal:

Personalia.
Geboren te Amsterdam, leeftijd 47 jaar, gehuwd, twee dochters, twee zonen en één kleinzoon. In 1970 in Soest komen wonen en al jarenlang lid van de PvdA.

Achtergrond.
In de jaren zeventig en tachtig actief betrokken geweest bij het behoud van de Soester Eng onder meer in de gemeentelijke werkgroep Bestemmingsplan Zuidereng en de Werkgroep Leefmilieu Soest. Daarna als bestuurslid bij de Stichtse Milieufederatie o.a. belast met de portefeuille Streekplanherziening.

Huidige functie.
Thans projectmanager Venlo-Noord (gemeente en Océ) voor de duurzame ontwikkeling van het bedrijventerrein / kantorenpark (investeringsbedrag ca. 200 miljoen euro, werkgelegenheid met een omvang van 4000 arbeidsplaatsen). In combinatie hiermee verantwoordelijk voor de aanleg van een nieuwe stadsontsluitingsweg en het proces van stadsvernieuwing in de aangrenzende woonwijk.

Werkervaring.
Ruim twintig jaar managementervaring bij o.a. de gemeenten Nieuwegein, Amsterdam, Boxtel, Rijnwoude, Gemert-Bakel en Waalwijk op de vakgebieden stedenbouw, ruimtelijke ordening, openbare werken, volkshuisvesting en milieu. Tevens ervaring met het ontwikkelen van integraal wijkbeheer waarin ook begrepen zijn de werkvelden welzijn, onderwijs en sociale zaken. Daarnaast ook de nodige theoretische kennis en praktijkervaring op het gebied van de gemeentefinanciën. Sinds vier jaar werkzaam als zelfstandig interim-manager en adviseur van gemeentebesturen.

Opleiding.
HBO-gemeentefinanciën, Hoger Planologisch Onderzoek en Sociale Geografie.

de.leede@wxs.nl

MVG.

W.F. de Leede
Penn. afd. Soest/Soesterberg