Ingezonden persbericht


FINEOS VOORZIET FORTIS VAN BEHEERSYSTEEM VOOR CLAIMS

Ierse producent van financiële software levert Fortis oplossing voor het beheren van claims bij arbeidsongeschiktheid

Utrecht, 20 februari 2002 - FINEOS, een van Europa's belangrijkste softwareontwikkelaars voor banken en verzekeraars, heeft haar eerste klant in de Verenigde Staten. FINEOS zal Fortis Inc. voorzien van FINEOS Disability. Dit is een beheersysteem voor het indienen van claims dat informatie van verschillende kanalen en partijen kan opnemen. Fortis Inc. is een financiële dienstverlener die met eigen werkmaatschappijen en zusterbedrijven marktleider is in een aantal segmenten in de verzekeringsmarkt in de Verenigde Staten.

FINEOS betrad vorig jaar de Noord-Amerikaanse verzekeringsmarkt met een nieuwe marktstrategie. Op het gebied van verzekeringen is FINEOS al een erkende expert, maar het bedrijf besloot zich nu ook te richten op de markt voor claims bij arbeidsongeschiktheid. De vestiging van FINEOS met een team van zakelijke en technisch consultants in Portland (Maine) was onderdeel van deze strategie die nu heeft geresulteerd in het binnenhalen van een belangrijk contract.

FINEOS Disability zal worden geïnstalleerd bij Fortis Benefits in Kansas City (Missouri). Dit is de partner van Fortis op het gebied van de groeps-, levens-, en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Het systeem stelt de organisatie in staat haar gebroken claimbeheerproces om te vormen tot een efficiënt klantgedreven proces.

De oplossing van FINEOS zal in juni 2002 in gebruik worden genomen en maakt het mogelijk om een groot deel van de processtappen te automatiseren. Eenduidige opslag van relatiegegevens, contactgegevens en workflowmanagement hulpmiddelen zijn hierbij kerncomponenten. Het maakt niet uit of de claims worden ingediend via fax, telefoon, post of e-mail.

Fortis Benefits bespaart met de oplossing van FINEOS ongeveer tien procent van de uitgaven op het gebied van claimbeheer. Bovendien wordt de kwaliteit van dienstverlening aan klanten aanzienlijk verbeterd. Fortis kan tevens self-service internetportalen installeren. Hiermee kunnen polishouders, werkgevers en andere partijen via het internet claims indienen, formulieren invullen en de voortgang van de claim volgen.

Mary Anne Brazeal, Project Manager bij Fortis Benefits, zegt: "We waren ervan overtuigd dat FINEOS de markt voor claims bij arbeidsongeschiktheid het beste begreep en daarom het beste in staat was aan onze behoeftes te voldoen. De arbeidsongeschiktheidsoplossing van FINEOS zal het niveau van onze dienstverlening op de afdeling claims verhogen."

Michael Kelly, CEO van FINEOS, zegt: "Deze overeenkomst is een mijlpaal voor ons bedrijf. Pas vorig jaar besloten we de Noord-Amerikaanse markt op te gaan. Dat we nu al een bedrijf met de status van Fortis hebben binnengehaald, is natuurlijk een zeer bevredigend resultaat. Fortis behoort tot de top vijf arbeidsongeschiktheidsverzekeraars in de Verenigde Staten en we zijn ervan overtuigd dat we bij dit project aan alle verwachtingen zullen voldoen. Bovendien hopen we dat we vooruit kunnen kijken naar meer successen voor FINEOS in deze sector."

FINEOS
FINEOS ontwikkelt en levert ondernemingsoplossingen voor banken en verzekeringsmaatschappijen. De producten omvatten CRM (Customer Relationship Management), en business proces automation die een oplossing bieden voor specifieke moeilijkheden bij distributie, dienstverlening en product management. Distributie houdt zich bezig met klantenwerving. Het systeem beheert de distributiekanalen, (call centers, bijkantoren, tussenpersonen) en de hulpmiddelen (Internet, telefoons), die klanten en tussenpersonen gebruiken in het verkoopproces met een financiële instelling. Dienstverlening houdt zich bezig met het verwerken van nieuwe klantgegevens, wijzigingen, schadeclaims en andere diensten. Contractbeheer houdt zich bezig met ontwerp, ontwikkeling en administratie van financiële producten, met inbegrip van nieuwe klanten, wijzigingen en expiratie. FINEOS heeft 250 medewerkers in vestigingen te Ierland (Dublin), het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Scandinavië en de Verenigde Staten. Klanten zijn onder meer ABN AMRO Bank (Nederland), de Britannia Group, Canada Life, Derbyshire Building Society, Eagle Star, First National Bank, Friends First, Legal & General, Northern Rock, Royal Nederland Leven en SNS Reaal. Meer informatie is te vinden op www.fineos.com

Perscontacten:
FINEOS Benelux
Mike del Prado
t: (030) 285 50 10
e: mike.delprado@fineos.com

Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma
t: (020) 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl