Gemeente Zwolle

Gezamenlijk optreden tegen winkelcriminaliteit Datum uitgave: 21-02-2002
Onderwerp :Openbare orde en veiligheid
Gisteravond is op initiatief van burgemeester Henk Jan Meijer in het stadhuis een bijeenkomst gehouden over winkelcriminaliteit. Vertegenwoordigers van ondernemers uit de Hogenkampseweg, het Simon van Slingelandtplein, de Dobbe, de Stichting Veiligheidszorg IJsselland, de Kamer van Koophandel en de politie IJsselland waren op uitnodiging van de eenheid wijkzaken gemeente Zwolle aanwezig om te praten over mogelijkheden om samen een vuist te maken tegen winkelcriminaliteit.

De partijen waren het er over eens dat een gezamenlijke aanpak wenselijk is met behoud van ieders verantwoordelijkheid. Het spreekt voor zich dat de politie haar opsporingstaak behoudt. Toch kunnen ook winkeliers elkaar behulpzaam zijn door alert te zijn en elkaar zo vroeg mogelijk te informeren. De winkeliers gaan collega's aan de Hogenkampseweg, de Dobbe, het Simon van Slingelandtplein en het Sweelinckplein uitnodigen voor een voorlichtingsbijeenkomst bij de politie. De bijeenkomst wordt verzorgd door de Politie en de Stichting Veiligheidszorg IJsselland binnen twee weken. Op de bijeenkomst wordt naast voorlichting ook door het inschakelen van acteurs geoefend in het omgaan met agressie.

Alle partijen waren positief over het initiatief om bij elkaar te komen. De bijeenkomst had een constructief karakter. Er is een stap gezet naar een gezamenlijk optreden vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid.

Bron: Communicatie en Juridische Zaken
Datum van 22-02-2002 tot 28-02-2002