Belgacom

21 februari 2002

Pay&Go: herladen waar en wanneer u wil via uw gsm

Brussel, 21 februari 2002 - Vandaag lanceert Proximus in samenwerking met Fortis Bank een nieuwe herlaadmogelijkheid voor de Pay&Go-kaart. De gebruikers van de voorafbetaalde kaart van Proximus kunnen voortaan, door hun gsm-nummer te koppelen aan een zichtrekening bij Fortis Bank, overal en altijd hun Pay&Go-kaart herladen via hun gsm.

Om de herlaadmogelijkheid via gsm te kunnen gebruiken, koppelt de Pay&Go-klant zijn gsm-nummer aan een zichtrekening bij Fortis Bank. Hij kan zijn gsm-nummer koppelen aan zijn eigen zichtrekening of bijvoorbeeld aan de zichtrekening van een familielid. Het inschrijven gebeurt volledig geautomatiseerd in een Self-ruimte van Fortis Bank. Deze Self-ruimtes zijn 7 dagen op 7 toegankelijk van 6 uur 's morgens tot 23 uur 's avonds. In totaal kunnen er maximaal 4 gsm-nummers gekoppeld worden aan de zichtrekening die verbonden is met de bankkaart.

Eenmaal de dienst geactiveerd is, kan de Pay&Go-gebruiker zijn kaart herladen via zijn gsm. Herladen via gsm in het buitenland kan ook in de meeste landen waar Pay&Go-klanten bereikbaar zijn*. Voorlopig is deze nieuwe dienst enkel beschikbaar voor Pay&Go-gebruikers die hun gsm-nummer koppelen aan een zichtrekening bij Fortis Bank.

Vandaag kunnen de Pay&Go-klanten de dienst activeren op de eerste 52 Self-automaten van Fortis Bank (zie lijst op het internet:www.fortisbank.com). Op 11 maart zullen meer dan 1.200 Self-automaten van Fortis Bank de mogelijkheid bieden een gsm-nummer te koppelen aan een zichtrekening.

Naast deze nieuwe herlaadmogelijkheid heeft de Pay&Go-klant verschillende andere mogelijkheden om zijn kaart te herladen. Hij kan zijn beltegoed opwaarderen met een Pay&Go-herlaadkaart, via een Bancontact/Mister Cash-automaat, via een openbare telefooncel van Belgacom met Proton of via internet op de website www.payandgo.be.

Detail van de inschrijvingsprocedure en werking:

In het hoofdmenu van de Self selecteert de Pay&Go-klant "gsm-diensten" en vervolgens de toets 'Inschrijving". In een volgend scherm voert hij het Pay&Go-nummer in dat hij wil koppelen aan zijn zichtrekening en het geboortejaar en eventueel de naam van de gebruiker van de gsm. Vervolgens kan hij een maximumbedrag instellen (¤ 25, ¤ 50 of ¤ 75), dat via dit systeem en per kalendermaand kan herladen worden. Binnen 24 uur na de inschrijving ontvangt de Pay&Go-klant via sms een activeringsbericht van Proximus. Door deze sms te beantwoorden met het geboortejaar dat tijdens het inschrijven werd ingevoerd, activeert de gebruiker van de gsm de dienst.

Eenmaal de dienst geactiveerd is, wordt herladen via gsm heel makkelijk. De gebruiker kan zijn Pay&Go-kaart herladen waar en wanneer hij het wil. Om zijn Pay&Go-kaart te herladen, zal de gebruiker een code intoetsen op zijn gsm: #124*25# als hij ¤ 25 wil herladen of #124*50# voor een herlaadbeurt van ¤ 50 + ¤5 extra. Daarna drukt hij op 'yes' of op het icoon met het groene telefoontje om de code te versturen. Al na enkele seconden ontvangt de gebruiker een bevestigingsbericht dat zijn kaart herladen is. De zichtrekening waaraan het gsm-nummer gekoppeld is, wordt vervolgens gedebiteerd met het overeenstemmend bedrag.

Over Proximus:
Proximus is het eerste dual band-netwerk dat actief is in België en is een filiaal van Belgacom (75%) en Vodafone (25%). Op 31 december 2001 telde Proximus 4.147.000 SIM-kaarten, waarvan 2.368.000 Pay&Go-kaarten. Lees meer over Proximus op www.proximus.be.

Over Fortis Bank (zie ook www.fortisbank.com):
Fortis Bank maakt deel uit van Fortis, een internationale financiële dienstverlener op het terrein van verzekeren, bankieren en beleggen. Met een marktkapitalisatie van EUR 35,3 miljard en circa 69.000 medewerkers behoort zij tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa.
Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten.


* Andorra, Denemarken, Duitsland, Eiland Man, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Guersney, Jersey, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Tschechie, Zweden, Zwitserland.