PANIK moedigt jonge kunstenaars aan in de bevordering van hun talenten als zoeker of uitvinder.

Brussel - Pierre-Axel Chabot (Advocaat) en Nicolas Van Eetvelde (Architect) hebben een vaste vorm gegeven aan hun passie voor het hedendaagse design met het oprichten van PANIK. PANIK moedigt jonge kunstenaars aan in de bevordering van hun talenten als zoeker of uitvinder. Zij kunnen zo hun visie van de wereld voorstellen en van de hedendaagse waarden. Hun objectief is jonge designers in contact te brengen met grote namen uit het hedendaagse design. Om dit te kunnen realiseren organiseren ze een wedstrijd. Iedere deelnemer zal een maquette of een model aan een selectiejury voorstellen.

De designer besteedt veel aandacht aan de nieuwigheden van het leven in onze maatschappij. In deze context wil PANIK een prospectieve houding aannemen.

De design moet een antwoord op ons hedendaagse leven zijn. De kunstwerken van deze wedstrijd zullen een duidelijke band moeten leggen tussen het lichaam en het voorwerp en zullen hun plaats moeten vinden in de hoofdplaats van iedere woning.

De deelnemende kunstenaars bundelen hun conceptuele ervaring rond "de hoofdplaats van de woning". Die plaats is ook het symbool tussen het privé en het publieke leven, tussen de intimiteit en het onthaal. Welk voorwerp zou, in het centrum van deze plaats, de mens kunnen samenbrengen en tegelijkertijd afzonderen?

De wedstrijd richt zich naar iedereen:


- De inschrijvingsformulieren bevinden zich op het internet site http://www.panik.be. De kandidaturen zullen tot 1 februari 2002 aanvaard worden.

- De kunstwerken moeten op 14 februari 2002 naar de CIVA (Centre International pour la Ville, l'Architecture et le Paysage, Kluisstraat 55 te B-1050 Brussel) gebracht worden.
- De opening van de tentoonstelling en de prijsuitreiking zullen plaats vinden op 21 februari 2002 in CIVA, de plaats waar alle brusselse artistieke evenementen die te maken hebben met urbanisme, architectuur en design zich afspelen.

- Vijftien kunstwerken zullen door de jury verkozen worden om gedurende een maand tentoongesteld te worden in de CIVA. De prijswinnaar zal de prijs van EUR 1000 winnen.

- Een tweede tentoonstelling zal georganiseerd worden in medewerking met HKRA (Huis voor Kunst en Restauratieambacht) in Brussel in de lente 2002.

Jury : PIERRE LALLEMAND, CARINE BIENFAIT, XAVIER LUST, MATALI CRASSET, OLIVIER GILSON, LYDIA KUMEL.

ots original text: Panik
Beschikbaar op internet: http://www.newsaktuell.be

Voor meer informatie, contacteer:

PANIK
Henri Wafelaertsstraat, 17
B-1060 Brussel
0476.92.74.98
info@panik.be