Gemeente Nieuwegein

Nieuwegein start actie voor stadspark in Pulawy

Op vrijdag 22 februari start in Nieuwegein de actie Steun Herstel Park Pulawy. Met deze actie wordt geld ingezameld voor herstel van het stadspark in Pulawy . Na een algemene presentatie van de plannen, zullen als start van de actie zes bomen geplant worden, waarbij elke boom symbool staat voor een zesde deel van de 30.000,-- die de Stichting met haar actie wil binnenhalen. De start vindt plaats vanaf 16.00 uur in buurtcentrum De Boog, Thorbeckepark 183 te Nieuwegein.

Pulawy, de Poolse partnerstad van Nieuwegein, werd vorig jaar augustus getroffen door een orkaan. Het oude stadspark, van grote cultuurhistorische en recreatieve betekenis voor Pulawy, werd daarbij grotendeels verwoest. Hoewel de gemeente Pulawy zelf het grootste deel van de herstelkosten op zich neemt, is de stad niet rijk genoeg om alle kosten te dragen. Na een verzoek tot financiële ondersteuning vanuit Pulawy werden in Nieuwegein daarom voorbereidingen getroffen voor deze fondsenwervingsactie. Het rekeningnummer van de actie is 38.10.89.126, ten name van Stichting Steun Herstel Park Pulawy.

De organisatie is in handen van een nieuw opgerichte Stichting Steun Herstel Park Pulawy, waarin de gemeente Nieuwegein en de stedenbandgroep Pulawy samenwerken. Voorzitter van de Stichting is mevrouw R. van der Nat, wethouder van Stadsbeheer in Nieuwegein. De Stichting heeft de voorbereidingsfase afgesloten en wil nu haar plannen presenteren aan alle direct betrokkenen.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Marijke Bosma, via telefoon: 030-607 15 37 of email: bomen.pulawy@nieuwegein.nl


---

Invoerdatum 21-2-2002

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein