Ingezonden persbericht




Pioneer Europe kiest voor technologie van Cedron.

Belang van goede informatievoorziening centraal in nieuwe Europese website van Pioneer.

Amsterdam, 22 februari 2002 - Pioneer Europe lanceert vandaag haar totaal vernieuwde website: www.pioneer-eur.com. Met momenteel ruim 300.000 bezoekers per maand erkent Pioneer Europe het belang van goede informatievoorziening richting eindgebruiker. Ook het design is volledig in overeenstemming gebracht met Pioneer's communicatie strategie en nieuwe huisstijl. Cedron levert als 'single solution provider' de technologie voor product communicatie, het design en verzorgt de hosting.

Medio 2001 besloot Pioneer Europe om meer eenheid te creëren in de informatie voorziening richting eindgebruikers. Marktonderzoek leert dat consumenten websites van producenten met name consulteren om productinformatie te vergaren, maar leert ook dat de eisen die consumenten stellen veel hoger liggen dan alleen het kunnen bekijken van een plaatje en een aantal specificaties. Consumenten willen geholpen worden bij hun keuze, willen kunnen vergelijken en willen leren over nieuwe ontwikkelingen en trends. Dat stelt eisen aan de technologie. Met meer dan 300.000 bezoekers per maand was er reden om op efficiënte wijze de Europese website vorm te geven.

Pioneer kan beschouwd worden als pionier op gebied van webcommunicatie: sinds 1996 zijn diverse websites gelanceerd, in meer dan 25 talen. In de loop der jaren is de behoefte ontstaan om de te publiceren data op te slaan in één centrale database. Reden: consistentie in communicatie en efficiëntie in data management.

Raphaël Nolens, Webmaster, Pioneer Europe: "80 % van wat we willen publiceren via het web is productinformatie. In de competitieve branche waarin Pioneer actief is en er regelmatig productinnovaties plaats vinden, is het van groot belang om actuele en correcte informatie te verschaffen in het hele kanaal. Centraal staat dat de bezoeker van de website heel makkelijk kan vinden wat hij zoekt: de structuur en de navigatie zijn hierop afgestemd. We zijn ervan overtuigd dat wanneer een consument gestructureerde en rijke productinformatie krijgt, waar en wanneer hij wil, dit een gunstig effect heeft op zijn merkbeleving, de conversie en zijn loyaliteit. Ook willen we de mogelijkheid hebben om interactie te creëren met de gebruikers, handleidingen en software-updates te downloaden etc. We zijn dan ook op zoek gegaan naar een software leverancier, gespecialiseerd in het managen en publiceren van deze informatie. Zo zijn we bij Cedron terecht gekomen. De ruime ervaring die zij hebben op dit vlak en de korte implementatie tijd spraken Pioneer zeker aan."

"Wij zijn trots op een klant als Pioneer. De behoefte van het bedrijf om vanuit 1 centrale product database diverse toepassingen te voeden is koren op onze molen. Op korte termijn zullen, naast de Europese website, een 10-tal websites hun gelocaliseerde informatie uit dezelfde database putten en zal dezelfde informatie ook gebruikt worden voor maatwerk communicatie in het kanaal: richting distributeurs en resellers. Dat kan zowel via internet, print als andere outputvormen", vult René Jepma, CEO van Cedron aan.

Over Pioneer
Pioneer Corporation speelt een leidinggevende rol als leverancier van electronica en audio/video producten voor thuisgebruik, in de auto, in handel en industrie en in het bijzonder in twee kernactiviteiten, namelijk Digital Versatile Disc (DVD) en Plasma Display Panels (PDP). Pioneer Corporation staat genoteerd aan de New York Stock Exchange (ticker symbol: PIO), Euronext Amsterdam, Tokyo Stock Exchange, en Osaka Securities Exchange.
Als specialist in digitale technologie en synoniem voor "ontspanning en plezier" was Pioneer de eerste met:

- de eerste Laser disc speler voor consumenten (1980)
- het eerste auto navigatie systeem (1990)

- het eerste plasma scherm met XGA resolutie (1997)
- de eerste DVD recorder (1999)
Pioneer streeft ernaar om nieuwe passie en emoties, zowel thuis, onderweg als op het werk een realiteit te maken voor iedereen. Meer informatie kunt u vinden op: http://www.pioneer-eur.com Over Cedron
Cedron is een software bedrijf en levert een unieke oplossing om flexibel, intelligent en kostenefficiënt productinformatie op te slaan, te beheren en te distribueren. Het is een bedrijfszeker en universeel productinformatie management tool. Het bedrijf telt ruim honderd klanten in Europa (waaronder Compaq, Acer, Minolta-QMS, Wehkamp, BCC, Freenet.de, Matrix, Tiscali, AltaVista, Lycos, IDG etc.) die reeds gebruik maken van Cedron's technologie.
Cedron's software zorgt voor het ongeëvenaard managen van productinformatie: door duplicatie van processen te elimineren bij het beheren van de informatie en bij het inschakelen van interne en externe communicatiemiddelen, zoals traditionele middelen (print: brochures, labels) maar ook internet gerelateerde middelen (web, wap, iTV, voice, kiosksystemen). Cedron onderscheidt zich door universele bruikbaarheid, korte time-to-market, 2-4 maanden, van installatie van de software tot gebruik, kostenefficiëntie en flexibiliteit. Het biedt een grote mate van vrijheid bij het managen van de productinformatie, zonder beroep te moeten doen op IT deskundigheid.
Meer informatie kunt u vinden op: http://www.cedron.com Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Cedron B.V. Pioneer Europe NV
Ann Jepma Raphael Nolens
T. + 31 343 529529 + 32 25700511
E ajepma@cedron.com raphael_nolens@pee.pioneer.be

Jurn Hageman
General Manager
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations
Voted Best PR Consultancy 2001 by the European Technology Forum

Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304332
Mob:+31 6 51052439
Fax: +31 20 5304331
Email: jurnh@text100.nl
URL: http://www.text100.com