Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 februari 2002


Verkeersongeval met dodelijke afloop Lisse (D1)
Bij het oversteken van de Oranjelaan werd donderdag 21 februari 11:50 uur een 83-jarige vrouw uit Lisse door een auto aangereden. De 49-jarige automobilist uit Lisse reed in de richting van de Nassaustraat en raakte om nog onduidelijke reden met de auto over de middenstreep. Daarbij raakte de man de vrouw die met de rollator overstak. Bij de aanrijding raakte de vrouw ernstig gewond. Zij is met de ambulance naar het LUMC in Leiden gebracht waar zij even later ten gevolge van interne bloedingen is overleden. De bestuurder is aangehouden. Van hem is bloed afgenomen om eventueel alcoholgebruik vast te stellen. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Katwijk, telefoonnummer 0900 8844.

Geld gestolen Lisse (D1)
Donderdagmiddag 21 februari werd uit een dierenwinkel aan het Meer en Houtplein geld gestolen. Rond 15:30 uur kwamen tegelijk twee vrouwen, twee mannen en twee kinderen de winkel binnen die het personeel afleidden met allerlei vragen over papegaaien en konijnen. Toen ze weg waren en er met een volgende klant afgerekend moest worden, bleek er van achter de toonbank geld te zijn gestolen. De eigenaar van de dierenwinkel heeft aangifte gedaan bij de politie en heeft daarbij signalementen van de zes mensen kunnen geven.

Beroofd Lisse (D1)
Bij het afstorten van geld is donderdagavond 22 februari een 16-jarige medewerkster van een schoenenwinkel beroofd. Rond 21:15 uur wilde de vrouw het geld afstorten bij een bank aan de Koninginneweg toen achter haar een man opdook die het geld eiste. De jonge vrouw heeft het geld afgegeven waarna de man op de bijrijdersplaats in een auto stapte, die wegreed over de Koninginneweg. De politie heeft de aangifte van beroving opgenomen en is een onderzoek begonnen om de daders te achterhalen.

Inbraak woning Leimuiden (D2)
In een woning aan de W. v.d. Veldenweg in Leimuiden is in de vroege ochtend van 21 februari jl. Ingebroken. Een raam werd opengewrikt en de raamboompjes werden verbroken. Een portemonnaie met inhoud werd weggenomen. Bij de inbraak zijn twee mannen gesignaleerd, die na de inbraak met een personenauto verdwenen in de richting van Rijnsaterwoude. In een andere woning aan de W. v.d. Veldenweg werd een poging inbraak gepleegd. De politie heeft de aangifte opgenomen en stelde o.a. een buurtonderzoek in.

Rijden onder invloed Leimuiden (D2)
Op de provincialeweg N-207is op 22 februari, omstreeks 02.35 uur werd een 35-jarige man uit Kudelstaart aangehouden ter zake rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 365 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Aanhouding na straatroof Boskoop (D2)
Op 21 februari, omstreeks 15.20 uur deed een vrouw een telefonische melding van een beroving op de Mendelweg. De vrouw gaf een duidelijk signalement van de daders, die weggereden waren op een scooter. Een surveillanceauto zag korte tijd later twee jongens op een scooter rijden in Waddinxveen. De jongens voldeden aan het opgegeven signalement. De bestuurder van de scooter wist te ontsnappen. De bijrijder werd aangehouden in een achtertuin, liggend achter bossages. Het betrof hier een 17-jarige inwoner van Waddinxveen. Hij werd verhoord en heeft een bekentenis afgelegd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Aanrijding Leiden (D4)
Drie personen raakten donderdag 12 februari rond 08.15 uur betrokken bij een aanrijding op het Lammenschanspark. Een 18-jarige bromfietser uit Voorschoten reed over het Lammenschanspark en wilde linksaf het parkeerterrein oprijden. Een 19-jarige Wassenaarse bestuurder van een bestelbus wilde hem op dat moment links inhalen. Een aanrijding volgde. De bromfietser zegt richting te hebben aangegeven. Volgens de bestelbuschauffeur gaf de bromfietser geen richting aan. Een 14-jarige voetganger uit Leidschendam die aan de linkerkant van het Lammenschanspark in de richting van de school liep, werd geraakt door de bestelbus. Hij kwam hierdoor ten val. Ambulancepersoneel heeft hem ter plaatse nagekeken, maar hij bleek geen letsel te hebben behalve pijn aan de borst en aan zijn been.

Woninginbraak Leiden (D4)
Bij een woning aan de Kennewegsteeg is donderdag 21 februari ingebroken. De bewoners kwamen rond 18.00 thuis en zagen dat de voordeur geforceerd was. Binnen bleek de woning doorzocht. Men had onder andere een laptop en geld weggenomen.

Onder invloed Leiden (D4)
Agenten zagen vrijdagochtend 22 februari rond 04.30 uur een auto zonder verlichting van de Molenwerf afrijden. Op de Stationsweg hebben ze hem een stopteken gegeven. De man bleek alcohol te hebben gedronken, zo gaf de eerste ademtest aan. Op het politiebureau wees de ademanalyse 350 ug/l uit. Hij heeft een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van 2 uur.

Diefstal mobiele telefoon Gouda (D2)
Een 20-jarige fietser uit Gouda is op donderdag 21 februari omstreeks 18.00 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. De man fietste over de Ridder van Catsweg in de richting van de Buchnerweg. De fietser werd ingehaald door twee jongens op een scooter. Omdat hij werd afgesneden was hij gedwongen te stoppen. De scooterbestuurder stopte en de bijrijder liep naar de fietser en eiste onder bedreiging zijn mobiele telefoon. De twee jongens gingen er vandoor in de richting van de Buchnerweg.

Bromfietser rijdt tegen auto aan Gouda (D2)
Een 16-jarige bromfietser uit Haastrecht is op donderdag omstreeks 19.10 uur tegen een stilstaande auto gereden en heeft daarbij letsel opgelopen. De bromfietser reed over de Houtmansgracht in de richting van de Lange Tiendeweg. In dezelfde richting stond een auto stil die de alarmlichten voerde. De bromfietser zag de auto vermoedelijk over het hoofd en reed ertegenaan. De bromfietser liep een geschaafde knie op.

Woninginbraak Ouderkerk a/d Ijssel (D2)
In een woning aan de Hulsthof werd op donderdag 21 februari tussen 08.30 en 20.30 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen via een draairaam aan de achterzijde van de woning. Weggenomen werd een geldbedrag en een sieraad.

Rijden onder invloed Gouda (D2)
De politie heeft op donderdagavond 21 februari een 44-jarige automobiliste uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobiliste werd staande gehouden voor een alcoholcontrole. Zij blies 625 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobiliste wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd.

--- einde berichten ---