Ingezonden persbericht


Persbericht

Vrij voor publicatie

22 februari 2002

ITIS Informatisering wordt OptimalJ-business partner van Compuware

ITIS Informatisering is de eerste trainingspartner voor OptimalJ en zal hiermee tevens professionele J2EE oplossingen gaan ontwikkelen

Amsterdam, 21 februari 2002 Compuware B.V. (Nasdaq: CPWR) heeft een samenwerkingovereenkomst gesloten met ITIS Informatisering voor het gebruik van OptimalJ. ITIS Informatisering ontwikkelt IT-oplossingen en geeft trainingen. Het doel van de samenwerking is tweeledig. ITIS Informatisering is de eerste partner van Compuware voor het verzorgen van OptimalJ trainingen. Daarnaast zal ITIS Informatisering OptimalJ gaan gebruiken voor de ontwikkeling van robuuste J2EE applicaties

ITIS Informatisering is een ontwikkelaar van IT-oplossingen op basis van Java, XML, Uniface en Oracle. De laatste jaren heeft zij zich echter ontwikkeld tot succesvol trainingsinstituut op het gebied van Java en J2EE. ITIS Informatisering gaat nu als eerste partner van Compuware opleidingen verzorgen in OptimalJ. ITIS Informatisering is reeds enkele jaren een belangrijke trainingspartner van Compuware voor Uniface, maar geeft ook Java en XML trainingen.

Compuware heeft bewust gekozen voor een externe partner voor OptimalJ trainingen. OptimalJ is een uitstekend product, maar om de functionaliteit en features optimaal te benutten is een goede training onontbeerlijk. Wij geven zelf ook OptimalJ trainingen, maar die zijn meer toepassingsgericht, aldus Pieter Boonstra, verantwoordelijk voor het partnerkanaal van Compuware. Een goed begrip van de J2EE-architectuur is onontbeerlijk om goede bedrijfstoepassingen in J2EE te bouwen. ITIS Informatisering heeft bewezen daar goede kennis te hebben van J2EE. Daarom is ITIS Informatisering voor Compuware een uitstekende partner. De eerste training vond overigens reeds in januari plaats.

ITIS Informatisering zal OptimalJ tevens gaan gebruiken als ontwikkelplatform voor professionele J2EE oplossingen. OptimalJ is voor ons een strategische aanvulling op ons portfolio, aldus Jan Albert Jager, directeur van ITIS Informatisering. Met Compuware s OptimalJ hebben we nu een uiterst professioneel ontwikkelplatform voor J2EE oplossingen, dat zijn gelijke nog niet kent. We maken reeds gebruik van JDeveloper van Oracle, maar dat Java-tool richt zich meer op de Oracle omgeving en wij vinden dat .NET zich nog niet voldoende bewezen heeft. OptimalJ daarentegen levert compleet werkende applicaties af en gezien de explosief groeiende vraag naar J2EE toepassingen verwachten wij veel van dit product.

ITIS Informatisering

Het Nederlandse ITIS Informatisering is een innovatief automatiseringsbureau. Naast de jarenlange ervaring in complexe omgevingen, heeft ITIS Informatisering een gedegen kennis van de nieuwste technologieën en toepassingen, zoals XML en J2EE. ITIS heeft zich gespecialiseerd in Java, XML, Uniface en Oracle. Naast het bouwen van geavanceerde oplossingen voor grote ondernemingen, biedt ITIS Informatisering professionele trainingen op elk van haar specialismen. ITIS Informatisering is een geautoriseerd Uniface partner. Voor meer informatie over ITIS Informatisering kunt u contact opnemen met het kantoor in Maarsbergen: 0343 455 680, of bezoek de website www.itis.nl.

Compuware

Het beursgenoteerde miljarden bedrijf Compuware Corporation (Nasdaq: CPWR) levert software en professionele diensten die bijdragen tot verbetering van de productiviteit en verlaging van kosten gedurende de levenscyclus van de applicatie. Compuware speelt flexibel in op de voortdurend veranderende vraag vanuit de markt en richt zich met haar oplossingen op verbetering van de kwaliteit, integratie en performance van client-server, e-business en mainframe software. Compuware biedt werk aan circa 12.000 IT-professionals wereldwijd. Voor meer informatie over Compuware kunt u contact opnemen met ons kantoor in Amsterdam: 020 311 88 00. U kunt Compuware ook op het World Wide Web bezoeken: http://www.compuware.nl.