Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van vrijdagmorgen 22-02-02
10:17 vrijdag 22 februari 2002

Roel Hallink, tel.: 0528-295033 of 06-51528156
Voorlichting en Perspiket tot maandag 08.00 uur.


* Alcomobilisten

EMMEN Afgelopen nacht werd op de Druwerbrink een 23-jarige man uit Emmen gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij werd meegenomen naar het bureau en blies daar 550 µg/l, wat gelijk staat aan ongeveer 1,26 promille. Na verhoor is hij heengezonden en heeft een dagvaarding meegekregen.

ASSEN Ook een 42-jarige man uit Assen werd afgelopen nacht aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij reed met zijn auto over de M.L. Kingweg. Ook hij is meegenomen naar het bureau en heeft daar 835 µg/l geblazen. Dat staat gelijk aan ongeveer 1,90 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod gekregen voor 10 uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


* Diefstal uit woningen

HOOGEVEEN Gisteren deed een 62-jarige inwoner van Hoogeveen aangifte van diefstal uit zijn woning. Van dinsdag- op woensdagnacht is er ingebroken in zijn woning aan de Bilderdijklaan. De daders hebben de voordeur weten open te krijgen. Gestolen zijn de stereo-installatie en enkele waardepapieren. Totale schade is niet bekend.

ASSEN Gisteren overdag is er ingebroken in een woning aan de Buizerdstraat. Niet geheel duidelijk is hoe de daders in de woning zijn gekomen. Gestolen werd een DVD-speler met twee boxen.

ASSEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Prins Willemstraat. De daders zijn via de voordeur binnengekomen. Niet duidelijk is hoe ze deze los hebben gekregen. Gestolen werden twee mobiele telefoons en een tas met inhoud. Vandaag zal gekeken worden of er nog meer weg is.


* Diefstal uit bedrijf

OOSTERHESSELEN Gistermiddag werd bij een bedrijf aan het Witte Zand een dompelpomp gestolen. Gezien was nog dat de pomp in een auto was geladen. Een poosje later werd deze auto, waarvan het kenteken bekend was, gezien op de Karel Palmstraat in Nieuw Amsterdam. Bij controle bleek de pomp inderdaad in de auto te liggen. De bestuurder, een 35-jarige man uit Nieuw Amsterdam en een 24-jarige inzittende, ook uit Nieuw Amsterdam, zijn aangehouden. Beiden zijn ingesloten en het onderzoek zal worden voortgezet.


* Diefstal uit bouwkeet

EMMEN Namens een bedrijf uit Dalen werd gisteren aangifte gedaan van diefstal uit een schaftkeet aan de Kapelstraat. Diefstal werd gistermorgen ontdekt en is gepleegd tussen maandagmiddag en tijdstip van ontdekking. Om in de keet te komen was de deur ingetrapt. Gestolen werd een koffiezetapparaat en een stekkerdoos. De daders hadden er verder een rotzooitje van gemaakt door koffiemelk en frisdrank door de hele keet te gieten.


* Winkeldiefstal

EMMEN Gistermiddag werd bij een winkel aan de Baander een 57-jarige inwoonster van Schoonoord betrapt bij het stelen van diverse levens en huishoudelijke artikelen. Totale waarde bleek ruim 51 te zijn. De vrouw is aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij heeft een mini proces-verbaal gekregen met een boete van 190.

Noordenveldweg in Donderen een racebaan. Klik op Sneu Geld


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe