Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 22 februari 2002

Dagelijkse berichten

Marum: vrouw aangehouden
De politie heeft donderdagnacht aan de Marktstraat in Marum een 37-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol en was met een auto weggevlucht tijdens een bemiddelingspoging van de politie in een ruzie tussen de vrouw en een vriendin in een woning aan de Margrietlaan in Marum. De vrouw werd naar het bureau gebracht voor de ademanalyse. Ze weigerde echter daaraan mee te werken en wilde vervolgens ook niet meewerken aan een bloedproef. In verband met het alcoholgebruik van de vrouw en voor haar eigen veiligheid is ze na door een arts te zijn onderzocht ingesloten. De vrouw wordt, als ze weer nuchter is, overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.

Leek: spookrijder
Op een oprit van de autosnelweg A7 bij Leek heeft de politie donderdagnacht proces-verbaal opgemaakt tegen een 30-jarige automobilist uit Harlingen. De man reed tegen het verkeer in in de richting van de A7 toen een politiepatrouille, die de autosnelweg op wilde rijden, hem toevalligerwijs tegemoet kwam rijden. De man kon tot stoppen worden gedwongen voordat hij de autosnelweg op kon rijden. Na het uitreiken van een bekeuring kon de man zijn auto keren en in de goede richting verder gaan.

Opende: illegaal afval verbranden
Surveillerende politiemensen troffen achter een veebedrijf aan de Parkweg in Opende donderdagmiddag een omvangrijke afvalbrand aan. Bij onderzoek door de politie bleek de brandstapel te bestaan uit oud afrasteringhout, vloerbedekking en plastic. Het vuur bleek te zijn aangestoken door een 27-jarige bewoner van de boerderij. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: fietser gewond
Een 16-jarige fietser uit Heiligerlee is donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Bovenburen in Winschoten. De jongen stak ter hoogte van de rotonde bij de Molenweg de rijbaan over en zag daarbij een naderende auto, bestuurd door een 22-jarige automobilist uit Winschoten, over het hoofd. Hij werd aangereden en kwam te vallen. Na te zijn onderzocht door ambulancepersoneel kon hij door zijn ouders worden opgehaald. De jongen liep licht hoofdletsel op.

Winschoten: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagnacht aan de Vincent van Goghlaan in Winschoten een 32-jarige automobiliste uit Siddeburen aangehouden. De vrouw bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage van
1.27 vastgesteld. Na verhoor is de vrouw met een dagvaarding heengezonden. Ze kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Groningen: mannen vernielen ramen met honkbalknuppel Donderdagavond heeft de politie op de Sontweg een 28 jarige man uit Warffum en een 18 jarige man uit Appingedam aangehouden voor geweldpleging. Getuigen hadden gezien dat de twee mannen op de Kraneweg de ramen van een bouwkeet met een honkbalknuppel hadden vernield. In hun auto werd achter de bestuurderstoel de honkbalknuppel aangetroffen. De twee mannen zijn na verhoor voor de vernieling de straat weer opgestuurd.

Haren: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
De politie heeft donderdagavond het rijbewijs van een 26 jarige man uit Zuidlaren ingevorderd. De man reed met een snelheid van 110 km per uur over de Rijksstraatweg in Haren. Een voetganger die net in haar auto wilde stappen, werd rakelings gepasseerd en kon net opzij springen. De Zuidlaarder werd meegenomen naar het bureau waar zijn rijbewijs na overleg met de Officier van Justitie werd ingenomen. Na verhoor is de man weer heengezonden.

Groningen: dronken man ingesloten
Een 62 jarige man uit Groningen is donderdagavond aangehouden. De man lag in kennelijke staat van dronkenschap op een bankje bij het Hereplein. Hij kon niet meer op zijn benen staan en heeft de nacht op het politiebureau doorgebracht.

Groningen: demonstranten opgepakt
De politie heeft donderavond een man en een vrouw opgepakt. Op de Verlengde Hereweg, ter hoogte van een kledingwinkel, stond een groep van 12 mensen met borden en spandoeken flyers tegen bont uit te delen. De demonstratie was niet aangemeld, waarop de groep op last van de politie moest stoppen met het uitdelen van de flyers en vertrekken. Tien demonstranten gaven hier gevolg aan. De man en de vrouw weigerden te stoppen, waarna ze werden aangehouden wegens het niet opvolgen van een politiebevel. Aan het bureau wilden beide verdachten geen personalia opgeven. Ze zijn ingesloten ter vaststelling van hun identiteit.

Groningen: bromfietsster gewond
Een 19 jarige bromfietsster uit Overschild is donderdagmiddag gewond geraakt tijdens een botsing met een 35 jarige automobiliste uit Garmerwolde. De vrouw uit Garmerwolde reed op de Borgweg, komende uit de richting Rijksweg, en wilde op de kruising met de Woldweg links af slaan. Zij verleende hierbij de bromfietsster die op dezelfde weg op het fietspad reed geen voorrang en botste tegen de bromfiets. De bromfietsster is met nekklachten voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man botst tegen paaltje
Donderdagochtend hebben agenten een 67-jarige man uit Groningen aangehouden. Op de Pop Dijkemaweg, ter hoogte van de splitsing met Ulgersmaweg was de man met zijn auto op het trottoir terechtgekomen en was hierbij over een betonnen paaltje gereden. De agenten hadden de man eerder al in de wijk zien rijden, waarbij zijn rijgedrag ook al was opgevallen. De man is aangehouden. Op het bureau is rijden onder invloed van alcohol niet geconstateerd. Wel is bij de man een bloedproef afgenomen omdat niet is uit te sluiten dat de man onder invloed van een andere stof verkeerde. Gezien het rijgedrag van de man heeft de politie zijn rijbewijs ingenomen en moet de man een rijvaardigheidsproef ondergaan.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).