VERENIGING VNO-NCW

VNO-NCW: geen verkeerde politieke keuzes infrastructuur

Den Haag, 22 februari 2002 . Een uitstekend net van wegen en andere verbindingen is van vitaal belang voor het Nederlandse vestigings- en ondernemingsklimaat. De ondernemingsorganisatie VNO-NCW vindt verdere verbetering en uitbouw van de infrastructuur (weg, spoor en water) onontbeerlijk. De politiek moet inzien dat hiervoor keuzes moeten worden gemaakt. Aldus VNO-NCW in een eerste reactie op berichten dat de beschikbare middelen vanuit het Fonds Economische Structuurversterking minder omvangrijk zullen zijn dan aanvankelijk gedacht.

Vorig jaar heeft VNO-NCW een inventarisatie gemaakt van de wensen van het bedrijfsleven om de infrastructuur te verbeteren. Hieruit bleek dat hiervoor jaarlijks 1,1 miljard euro extra (tot 2014) nodig is. Deze inventarisatie is nog steeds actueel. Ook de OESO heeft recent nog gewezen op het belang van extra investeringen in infrastructuur.

Een land dat al eeuwen lang een grote traditie heeft op het gebied van handel, doorvoer en dienstverlening, en over twee voor Europa strategisch gesitueerde mainports beschikt, moet blijven investeren in uitmuntende bereikbaarheid, aldus VNO-NCW. Doen we dat niet dan glijdt onze concurrentiepositie snel weg en kiezen handelspartners voor andere routes.


---

---
Meer informatie van VNO-NCW is te vinden op: www.vno-ncw.nl

De afdeling Media & Parlement is tijdens kantooruren te bereiken op:
070-3490167
Buiten kantooruren:
Roelf van der Kooij 06 512 84 588
Wytze Russchen 06 557 61 908

22 feb 02 11:29