Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Scootercontrole

IJSSELSTEIN- Donderdagochtend heeft de politie de hele morgen een grote scootercontrole gehouden.

Op de parkeerplaats aan de Europalaan had de politie, in samenwerking met het scooterteam, de controleplaats ingericht. In totaal werden 46 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 22 bekeuringen uitgeschreven, voor onder andere: constructiesnelheid (13), helm (2) en certificaat (2).

Aanrijding

IJSSELSTEIN- Op donderdagmiddag om 12.30 uur raakte een 69-jarige vrouw op de kruising van de Sint Petersburglaan in botsing met een 33-jarige man.

De 69-jarige vrouw, woonplaats onbekend, reed in haar auto over de Boedapestlaan en wilde de kruising oversteken. Doordat het zicht belemmerd werd door de zon, zag zij niet dat de 33-jarige man uit IJsselstein van rechts naderde. Een aanrijding was het gevolg, waardoor de vrouw het trottoir opreed en een brievenbus raakte. De politie werd gewaarschuwd en de ambulancedienst heeft de vrouw vervoerd naar het ziekenhuis met nog onbekend letsel.

Aanrijding

NIEUWEGEIN- Op donderdagmiddag om 13.00 uur kwam een 48-jarige bromfietser uit Houten ten val.

De man reed over de Overeindseweg in de richting van de Heemsteedeweg en verloor in de bocht de macht over het stuur door het grind op de weg. Door getuigen werd de politie ingelicht en het slachtoffer is per ambulance naar het Antonius Ziekenhuis vervoerd met letsel aan de buik en de benen.

Winkeldiefstal

HOUTEN- Op aanwijzing van drie meisjes uit Houten heeft de politie drie mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De drie meisjes, 14 jaar oud, kwamen rond 16.45 uur op het bureau met de melding dat drie mannen voor een winkel aan Het Rond zich verdacht ophielden. Samen met de meisjes is de politie ter plaatse gegaan. Op aanwijzing van hen kon de politie de drie heren, 38, 32 en 22 jaar oud aanspreken en aanhouden buiten de winkel en nabij het station. Ze hadden bij verschillende winkels in het centrum meerdere goederen meegenomen. De verdachten zijn gehoord op het bureau en moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor hun daden.

Winkeldiefstal met geweld

IJSSELSTEIN- Op donderdagavond heeft de politie een 28-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Om 19.25 uur kreeg de politie een melding van een winkeldief die aangehouden was in een winkel aan de Clinckhoeff, waarbij de verdachte zich verzette. De politie kwam ter plaatse en overmeesterde hem. De man had de winkel verlaten zonder te betalen, waarna het winkelpersoneel hem achterna ging. Hij werd verzocht om voor verder onderzoek de winkel in te komen, maar dit weigerde hij. Dit ontaardde in een kleine vechtpartij en de verdachte wilde zich aan de aanhouding onttrekken. Met hulp van een passant kon de verdachte overmeesterd worden en de politie werd gebeld. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor.