Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-02-2002
1e Persbericht 22 februari 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van winkeldiefstal aangehouden Na een onderzoek in de omgeving konden donderdagmiddag rond 15.10 uur op het 18 Septemberplein twee mannen, 21 en 28 jaar (woonplaats onbekend), aangehouden worden. Zij worden verdacht van het wegnemen van drie lederen jassen uit een winkel aan de Rechtestraat eerder die middag. De jassen hebben een totale waarde van bijna 500 Euro. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Eindhoven: Conducteur mishandeld
In een trein op het NS-Station is vrijdagochtend rond 7.30 uur een 29-jarige Maastrichtenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het slaan van een 34-jarige conducteur nadat deze hem had betrapt op het reizen zonder geldig plaatsbewijs. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten inbraak in auto aangehouden Na een melding van een inbraak in een auto op de Van der Meystraat heeft de politie vrijdagochtend een onderzoek in de omgeving ingesteld. Op de Hendrik Staetslaan konden rond 1.30 uur twee verdachten, een 19-jarige Hagenaar en een 27-jarige man uit Tilburg, aangehouden worden. Een portier van de auto werd opengebroken. Uit het voertuig worden voor zover bekend geen spullen vermist. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Laptop gestolen
Op de Pastoor van Arslaan is donderdagavond rond 21.00 uur de laptop van een 28-jarige Eindhovense gestolen. De vrouw had haar laptop met behulp van snelbinders op de bagagedrager van haar fiets bevestigd. Plotseling passeerde haar een bromfiets. De bijrijder greep haar laptop en trok deze onder de snelbinders vandaan. Het duo is vervolgens hard weggereden in de richting van de Van Vorststraat.

Eindhoven: Verdachte van bedreiging en mishandeling aangehouden In de woning van zijn 21-jarige ex-vriendin op de Echternachlaan is vrijdagochtend rond 3.15 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met de dood en het mishandelen van zijn ex-vriendin in haar woning kort voor zijn aanhouding. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Forse snelheidsovertreding
Vanaf de Veldmaarschalk Montgomerylaan zag de politie vrijdagochtend rond 1.00 uur een 21-jarige automobilist uit Eindhoven met hoge snelheid richting Genovevalaan rijden. Op de Genovevalaan reed de verdachte 120 km/u waar een snelheid van 50 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen donderdag 17:30 en 21.15 uur is vanaf de Hemelrijken een groene personenauto, Peugeot 206, kenteken 27-GR-TJ, gestolen.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen vrijdag 00.30 en 7.30 uur is vanaf de Creuselaan een witte bestelbus, Mercedes Benz 310D, kenteken VG-BD-15, gestolen.

Eindhoven: Bestelbus gestolen
Vanaf de Bourgognelaan is vrijdag tussen 00.30 en 9.00 uur een witte bestelbus van het merk Mercedes Benz 308 met het kenteken VF-51-PK gestolen. In de bus lagen gereedschap en ongeveer 2.000 posters.

Nuenen: Beroving
Een 17-jarige jongen uit Nuenen is donderdagavond omstreeks 18:45 uur van zijn scooter beroofd. De jongen werd van achteren benaderd door twee jongens op een snorfiets. Eén van de daders vroeg aan de jongen of hij op zijn brommer mocht rijden. In eerste instantie weigerde de jongen maar heeft later toegegeven omdat hij voor zijn gevoel daartoe werd gedwongen. De jongen is achterop gaan zitten en is met de dader richting een zandpad gereden. De andere dader is op de snorfiets achter hen aangereden. Op het zandpad werd de jongen gevraagd zijn GSM af te geven. Toen hij dit weigerde haalde één van de daders een mes tevoorschijn. Onder dwang heeft de jongen zijn GSM, pinpas met pincode en geld afgegeven. Toen hij zag dat de daders zijn scooter mee wilde nemen heeft hij zijn scooter vastgegrepen maar hij werd door één van de daders weggeduwd. Het gaat om twee jongens in de leeftijd van 17/18 jaar met een blanke huidskleur en een normaal postuur. De snorfiets waarop de daders reden was een Gilera, waarschijnlijk zwart met paars.

Valkenswaard: Onder invloed
Donderdag om 17.55 uur is op de Maastrichterweg een 76-jarige man uit Hamont-Achel (België) betrapt op het rijden onder invloed. De politie kreeg een melding van een personenauto die slingerend over de weg reed. De bestuurder van de personenauto reageerde niet op het stopteken van de politie. Hierop is de politie voor de personenauto gaan rijden en door af te remmen hebben zij hem laten stoppen. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij een promillage van 1,00 blies. De man heeft een rijverbod van 4 uur gekregen en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Veldhoven: Diefstal auto
Tussen donderdag 16.30 en 20.00 uur is vanaf de Mullerlaan een groene personenauto, Mazda 323, kenteken TD-XB-38, gestolen.

Waalre: Inbraak woning
Donderdagavond tussen 18:15 en 20:00 uur is ingebroken in een woning aan de Gorlooplaan. De inbreker brak een bovenlicht van de achterdeur open om binnen te komen. De bewoners missen een videocamera en twee paspoorten.

Wintelre: Dieven verjaagd door autoalarm
In een woning aan de Biezenvelden is vrijdag rond 4.50 uur ingebroken. De daders zijn binnengekomen door een garagedeur open te breken. Uit de woning werden een aktetas, een telefoon en twee sleutelbossen weggenomen. Met de weggenomen autosleutels werd vervolgens geprobeerd om een auto, die op de oprit van de woning stond geparkeerd, weg te nemen. Tijdens deze poging ging het autoalarm af. De bewoners van het pand schrokken wakker en zagen twee personen wegrennen.