Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Welzijnsorganisaties pleiten voor verbetering van sociale infrastructuur

750 deelnemers op congres Welzijn Versterkt

22 februari 2002

De kwaliteit van het alledaagse is onlosmakelijk verbonden met goed functionerende welzijnsorganisaties: een prettige buurt om te wonen, een goede school, een veilige leefomgeving, goede zorg voor ouderen en gehandicapten, ruimte voor ontmoeting, recreatie, sport en cultuur. Het welzijnswerk is het fundament onder de sociale infrastructuur van Nederland. De welzijnssector vindt dat de huidige sociale infrastructuur tekort schiet. Met de Toekomstagenda Welzijn 2002 tot 2006 wil de sector bereiken dat overheid, welzijnsorganisaties en alle andere partners in sociaal beleid zich de komende vier jaar committeren aan de versterking van de sociale infrastructuur. De Toekomstagenda wordt op 28 februari 2002 aangeboden aan staatssecretaris van VWS Margo Vliegenthart tijdens het congres Welzijn Versterkt in Rotterdam.

Uitkomsten
Welzijnswerk versterkt de sociale infrastructuur. Dat willen representanten van deze sector in beeld brengen met de Toekomstagenda Welzijn 2002 tot 2006. Afgelopen jaar heeft het project Welzijn Versterkt vele honderden mensen bij elkaar gebracht rond de vraag hoe die toekomstagenda eruit moet zien. Het congres Welzijn Versterkt brengt de uitkomsten en stelt de randvoorwaarden vast voor de vormgeving van een moderne sociale infrastructuur. Welzijn Versterkt is een initiatief van de Maatschappelijk Ondernemers Groep, het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW, Vereniging van Directeuren van lokale Welzijnsorganisaties / Verdiwel en de Vereniging Steunfuncties Welzijn / VSW in samenwerking met het ministerie van VWS.

Sprekers
Sprekers op het congres zijn onder andere Margo Vliegenthart, Job Cohen, Wim van Gelder, Jan Willem Duyvendak, Hans Simons, Sjef van Gennip en Micha de Winter. Anne Lize van der Stoel is voorzitter.

Deelnemers
Aan het congres nemen 750 vertegenwoordigers uit de welzijnssector deel, waaronder beleidsmakers en managers van welzijnsorganisaties, gemeenten, provincie en rijksoverheid, partners in sociaal beleid, initiatiefnemers van nieuwe welzijnsarrangementen en vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties in de welzijnssector. Zij krijgen een stem in de vaststelling van de Toekomstagenda Welzijn 2002 tot 2006 en kunnen opinies uitwisselen, moties indienen en amendementen toevoegen.

Contact
Afdeling Communicatie, e-mail: pers@nizw.nl

Laatste update: 22 februari 2002