Ingezonden persbericht

Persbericht
PERS-2002-047
Den Haag, 22 februari 2002

Douane neemt 2.750 kilo illegale tabak in beslag

Douane district Roosendaal heeft afgelopen maand twee partijen illegale shag inbeslaggenomen. In totaal ging het om bijna 2.750 kilo shag die bestemd was voor Groot-Brittannië. De douane kwam deze partijen op het spoor doordat in Groot-Brittannië soortgelijke vangsten waren gedaan door de Engelse douane.

Op 31 januari jl. werd door de douane tijdens een ambulante controle in Werkendam een illegale partij shag gevonden. Het ging hier om 40.000 pakjes, afkomstig uit België. Op 20 februari jl. heeft de douane in een loods in Oosterhout een partij van 750 kilo tabak gevonden die verstopt zat in emmers. In 216 emmers bleek 3,5 kilo tabak te zitten verstopt onder een toplaag van cementpoeder. De tabak was verpakt in plastic potten met een etiket erop dat het hier om verfpigment zou gaan. De shag was afkomstig uit Luxemburg.

Beide partijen waren voorzien van accijnszegels. Op de eerste vangst zaten Belgische accijnszegels, op de tweede vangst Luxemburgse accijnszegels. Zouden beide partijen op de Engelse markt terecht zijn gekomen, dan zou de Engelse staat voor ongeveer 500.000 euro aan belastingen zijn misgelopen.  Was de shag voor de Nederlandse markt bestemd geweest, dan zou de Nederlandse staat voor 145.000 euro zijn benadeeld.

De shag is in beslag genomen en de FIOD-ECD is een onderzoek gestart onder leiding van het Openbaar Ministerie in Breda.

U ontvangt dit e-mailbericht van het ministerie van Financiën omdat u zich daarop heeft geabonneerd via onze website.

Via onze website kunt u:

- een ander e-mailadres opgeven

- uw abonnement opzeggen

- het abonnement omzetten en per gepubliceerd stuk direct een e-mail ontvangen
- uw abonnement tijdelijk de-activeren (bijv. vanwege vakantie)
Om wijzigingen in uw abonnement door te voeren, heeft u het wachtwoord nodig dat u bij abonnering heeft opgegeven. Op de site is tevens een voorziening beschikbaar voor het geval dat u uw wachtwoord bent vergeten. Aanpassing van uw abonnement is niet mogelijk via e-mail. Volg de hyperlink om wijzigingen op uw abonnering door te voeren.

http://www.minfin.nl/registratie