Nieuwe Kodak EasyShare camera doorbreekt de 4 megapixel-barrière

De Kodak EasyShare DX4900 is de enige digitale camera die een echte 4 megapixel-resolutie combineert met gebruiksgemak en uitgebreide printmogelijkheden

Vianen, 22 februari 2002 - Kodak heeft de reeks EasyShare digitale camera's uitgebreid met de DX4900 Zoom Digital Camera, de eerste camera in zijn klasse met een resolutie van 4 megapixels. De camera heeft de mogelijkheid om afdrukken op posterformaat te maken, beschikt over een Advanced Digital Zoom en maakt gebruik van de Kodak Colour Science Technology. De Kodak EasyShare DX4900 is vanaf de tweede helft van maart 2002 verkrijgbaar voor een prijs EUR 699,-. Deze prijs is exclusief het Kodak EasyShare Camera Dock basisstation dat afzonderlijk verkrijgbaar is voor EUR 99,-.

De Kodak EasyShare DX4900 camera maakt deel uit van het Kodak EasyShare System, waarmee gebruikers met één druk op de knop hun opnamen kunnen printen, e-mailen of overzetten naar hun computer. Het nieuwe model is door Kodak ontwikkeld om een van de belangrijkste frustraties te voorkomen bij gebruikers die starten met digitale fotografie - zij willen voldoende beeldkwaliteit en resolutie voor de best mogelijke afdrukken. Tegelijkertijd krijgen foto-enthousiasten met de DX4900 de beschikking over talloze creatieve mogelijkheden, zonder dat de camera onnodig ingewikkeld wordt.

"Onderzoek onder onze klanten wijst uit dat degenen die geïnteresseerd zijn in digitale fotografie de nadruk leggen op de best mogelijke afdruk, met de makkelijkste en snelste methode," zegt Gareth Jones, General Manager & Vice President, Kodak Digital & Applied Imaging, EAMER. "De DX4900 is ontworpen met onze nieuwste technologie, gericht op beeld- en afdrukkwaliteit, zodat onze klanten zo eenvoudig mogelijk afdrukken van Kodak-kwaliteit kunnen maken op vrijwel elk formaat, terwijl zij nog voldoende ruimte houden voor hun eigen creativiteit."

Technologie voor optimale afdrukken
Gebruikers kunnen met de EasyShare DX4900 camera scherpe afdrukken maken op groter formaat, tot een indrukwekkende poster van 50 x 75 cm, dankzij de echte 4 megapixel resolutie, de lichtsensor (CCD) met conventionele 3:2 verhouding, de volledig glazen a-sferische lens en Kodak Colour Science Technology. Kodaks Print Optimized Technology zorgt er ook voor dat bijsnijden van 10x15 afdrukken niet nodig is. Met de verbeterde 6X Zoom (een combinatie van 2X optische zoom en Kodaks nieuwe 3X Advanced Digital Zoom - ADZ) krijgen de afdrukken een buitengewone scherpte en helderheid. Het Kodak EasyShare System wordt geleverd met de Kodak Picture Software waarmee thuis, op een inkjet printer afdrukken met Kodak-kwaliteit zijn te maken. De 'One Touch to Better Pictures' mogelijkheid van de software zorgt voor een afstemming van de kleuren en past de instellingen van de printerdriver aan om tot de best mogelijke afdrukresultaten te komen - alles met één druk op de knop. Naast mogelijkheden voor het thuis afdrukken, biedt de software gebruikers een makkelijke manier om afdrukken te bestellen via Internet, met een minimum aan handelingen.

Creatieve aspecten
De EasyShare DX4900 heeft talloze creatieve mogelijkheden voor gebruikers die graag willen experimenteren. Zo beschikt de camera over drie scherpte-instellingen (normaal, scherp voor landschappen en 'soft' voor portretten); kleur, sepia en zwart/wit; handmatig scherpstellen voor landschappen en close-ups, 'burst mode' voor het in hoog tempo nemen van een reeks foto's, handmatige instelling voor belichtingstijd (inclusief lange sluitertijden) voor nachtopnamen, en drie manieren om de juiste belichtingstijd vast te stellen voor uiteenlopende lichtomstandigheden.

Kodak Image Technology en gebruiksgemak
De DX4900 maakt gebruik van Kodak Colour Science Technology, die bestaat uit een nieuwe reeks gepatenteerde beeldalgoritmen, die een beeldkwaliteit opleveren, vergelijkbaar met traditionele fotografie. De technologie verwerkt op een geavanceerde wijze de witbalans en de belichting, zodat in vrijwel elke situatie foto's met uitstekende kwaliteit zijn te maken, zonder dat er een oranje- of groenzweem ontstaat vanwege een onjuiste belichting. Ook onderbelichte foto's zullen vrijwel niet voorkomen. Kodaks Colour Science Technology is gebaseerd op de meer dan 120 jaar ervaring die Kodak heeft met research en development naar het tot stand brengen van heldere en consistente kleuren, natuurgetrouwe huidtinten en optimale scherpte en contrast.

Kodak EasyShare Dock
Omdat de DX4900 deel uitmaakt van het Kodak EasyShare System is deze compatibel met het Kodak EasyShare Camera Dock. Dit basisstation maakt het eenvoudig om met één druk op de knop foto's over te zetten van camera naar computer. Via het Camera Dock kunnen ook foto's op de geheugenkaart worden gewist en de batterijen automatisch worden opgeladen (binnen twee en een half uur). Zo kan de camera altijd voor gebruik klaarstaan. De camera beschikt over een geluidsarme zoomlens en als de camera niet wordt gebruikt schuift automatisch een metalen beschermplaatje voor de lens. Alle DX4900 Digital Camera kits worden geleverd met:
· DX4900 camera

· Polsband

· 16MB geheugenkaart

· USB-kabel

· AV-kabel

· Verloopstuk voor Kodak Camera Dock

· Lithium batterij CRV-3

· Kodak Picture Software V1.4 CD

· Gedrukte Quick Start gids en een handleiding op cd-rom
Over Kodak
Kodak is toonaangevend op het gebied van producten en diensten waarmee mensen beelden kunnen uitwisselen, verbeteren, bewaren, afdrukken en ervan kunnen genieten, als informatie, als entertainment of als aandenken. Het bedrijf is een belangrijke speler op het gebied van infoimaging, een industrietak met een omvang van $225 miljard. De infoimaging-markt bestaat uit apparatuur (digitale camera's, inkjet printers, en personal digital assistants), infrastructuur (online netwerken en afleversystemen voor beelden), en diensten & media (film, papier en software waarmee mensen beelden kunnen bekijken, analyseren en afdrukken).

Het bedrijf, met vorig jaar een omzet van $14 miljard, is georganiseerd in vijf belangrijke onderdelen: Photography: digitale en traditionele producten en diensten voor professionals en consumenten; Commercial Imaging, producten en diensten voor het registreren, opslaan en weergeven van beelden voor bedrijven en overheden; Components, platte beeldschermen, optische producten en sensoren voor original equipment manufacturers; Health, traditionele en digitale producten en diensten voor registratie en weergaven van beelden ten behoeve van de gezondheidszorg; Entertainment, film, post-productiediensten en digitale bioscoopsystemen voor de filmindustrie.



Ingezonden persbericht