Gemeente Leiden

Hoe bevalt het?

Geregracht in uitvoering

Vorig jaar mei is een begin gemaakt met de uitvoering van het project Geregracht en omstreken: een ambitieus herinrichtingsplan in de omgeving van de St. Jorissteeg, het Levendaal, de Korevaarstraat, de Jan van Houtkade en Jan van Houtbrug en de Zoeterwoudsesingel.

BOUWEN EN WONEN - Een grotere verkeersveiligheid, meer ruimte en comfort voor fietsers en een betere verkeersafwikkeling en doorstroming voor het openbaar vervoer werden beoogd met de herinrichting van het Geregrachtgebied. Ook het verblijf in dit gebied moest aangenamer worden. Nu de werkzaamheden bijna zijn afgerond, is de gemeente benieuwd naar uw mening.

Wat is er gebeurd?
Het Levendaal is voorzien van plateaus en fietspaden en er zijn vrijliggende fietspaden gekomen in de St. Jorissteeg en de Oranjeboomstraat. De Geregracht is ingericht als dertigkilometergebied en ook de Korevaarstraat is opnieuw ingericht. Binnenkort wordt de Zoeterwoudsesingel opgeleverd, waarna de Jan van Houtkade en Jan van Houtbrug aan de beurt zijn. Het gehele werk zal naar verwachting eind maart klaar zijn. Dan zal ook de nieuwe rijrichting op Jan van Houtkade en Zoeterwoudsesingel van kracht worden. Om de doorstroming te bevorderen worden ook de verkeerslichten beter op elkaar afgestemd.

Geregracht interactief
Ook u als gebruiker, bewoner of ondernemer beschikt als 'ervaringsdeskundige' natuurlijk over de nodige kennis van de nieuwe verkeerssituatie die op straat vorm krijgt. Wat vindt u van de wijze waarop het plan is uitgevoerd? Werkt het ook in de praktijk of hebben we kansen laten liggen? Misschien heeft u suggesties of opmerkingen over onderdelen die u graag verbeterd zou willen zien, zaken, die we nog in het werk kunnen meenemen. Of heeft u opmerkingen over situaties waaraan u zich dagelijks ergert?
De gemeente zou die reacties graag vóór 15 maart van u krijgen: per e-mail naar geregracht@leiden.nl of schriftelijk aan wethouder Ron Hillebrand, ter attentie van de afdeling Verkeer en Vervoer, onder vermelding van 'Geregracht'.

Geef uw mening over de verkeersaanpassingen Geregracht en omgeving.