Gemeente Leiden

Eenmalige uitkering voor minima

Leids Minimabeleid: doe er ook in 2002 je voordeel mee

Minima komen in aanmerking voor een eenmalige uitkering van 182 euro per huishouden en 137 euro voor elk inwonend minderjarig kind. Wie de uitkering vorig jaar al ontving en er dit jaar weer recht op heeft, hoeft niets te doen. Het bedrag wordt automatisch bijgeschreven.

SOCIALE ZAKEN EN ARBEIDSMARKTBELEID - Het valt niet altijd mee om rond te komen van een minimuminkomen. Vaak is er niet genoeg geld om lid te worden van de bibliotheek of van een sportclub, voor museumbezoek of het deelnemen aan een cursus.
Het Leids Minimabeleid maakt dat ook in 2002 weer mogelijk. Inwoners van Leiden met een minimuminkomen komen ook dit jaar in aanmerking voor de eenmalige uitkering van 182 euro per huishouden en 137 euro voor elk inwonend minderjarig kind.

Voor wie?
U komt in aanmerking voor de eenmalige uitkering als uw netto maandinkomen per 1 januari 2002 niet hoger is dan:
- 847 euro voor alleenstaanden (minimaal 2 jaar);
- 1089 euro voor alleenstaande ouders;

- 1210 euro voor gehuwden of samenwonenden.(minimaal 2 jaar). Als u ouder bent dan 65 jaar gelden er andere bedragen:
- 897 euro voor alleenstaanden;

- 1139 euro voor alleenstaande ouders;

- 1264 euro voor gehuwden of samenwonenden.
Geen aanvraag
U hoeft geen aanvraag in te dienen:

- als u in 2001 al een eenmalige uitkering minimabeleid ontving, omdat u een bijstandsuitkering had en deze uitkering nog steeds heeft;
- als u ouder bent dan 65 jaar en in 2001 al een eenmalige uitkering minimabeleid heeft ontvangen.
Het bedrag zal omstreeks 15 maart op uw rekening staan. U krijgt daar van Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid (SOZA) nog een brief over.

Aanvraagformulier
U moet wel een aanvraag indienen:

- als u nog nooit een eenmalige uitkering minimabeleid heeft gehad;
- als u wél eerder een eenmalige uitkering minimabeleid ontving, maar op dit moment géén bijstandsuitkering ontvangt. Betrokkenen kunnen een folder met aanvraagformulier afhalen bij de balies van SOZA, het stadhuis, het Stadsbouwhuis en de Raad & Daadwinkels. De folder is vanaf eind deze maand beschikbaar.