Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-02-2002
Persberichten district Heerlen (HP 12.30 uur) Vrijdag 22 februari 2002

Heerlen, koper bedrogen:
Een 28 jarige inwoner van Heerlen heeft donderdag 21 februari 2002 bij de politie melding gedaan dat hij bedrogen werd bij de koop van een televisie van een onbekende koper.
De inwoner van Heerlen liep donderdagmiddag op de Amsterdamstraat te Heerlen waar hij aangesproken werd door een onbekende man die hem in eerste instantie de weg vroeg. Echter meteen daarna bood de onbekende een televisie ver onder de winkelprijs te koop aan. De Heerlenaar ging op het aanbod in. De geheel in noppenfolie ingepakte televisie werd uit een auto gehaald en de Heerlenaar betaalde 300 euro. Eenmaal thuis bleek de televisie een miskoop te zijn. Het bleek een oude televisie te zijn waarvan de kast overgespoten was. Een regelrechte miskoop dus. De Heerlenaar deed bij de politie melding van de miskoop maar zag zelf wel in de hij de koop op straat nooit had moeten beginnen. Om te voorkomen dat meerdere mensen het slachtoffer zouden worden kwam hij toch het voorval melden.

Heerlen, aanrijding veroorzaakt onder invloed:
Een 22 jarige inwoner van Heerlen heeft vrijdagmorgen 22 februari 2002 op de Klompstraat te Heerlen een verkeersongeval veroorzaakt. Hij bleek met een slok op zijn auto bestuurd te hebben. De automobilist uit Heerlen reed vrijdagmorgen omstreeks 01.25 uur over de Klompstraat waar hij zijn auto op de weg keerde. Bij dit keren liet hij een andere automobilist niet voorgaan waarna een lichte aanrijding volgde. De gewaarschuwde politie stelde bij de veroorzaker van het verkeersongeval het gebruik van alcohol vast, hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1 en 1.1 promille. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zij auto moest echter nog 4 uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Hoensbroek, rijden onder invloed:
De politie heeft vrijdag 22 februari 2002 tegen een 46 jarige inwoner van Hoensbroek proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcohol.
Het alcoholgebruik van de automobilist bleek omstreeks 01.30 uur bij een routinecontrole van de bestuurder op de Overbroekerstraat te Hoensbroek. Hij moest een alcoholblaastest afleggen die voor hem negatief uitviel. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 0.8 en 0.9 promille. Tegen de inwoner van Hoensbroek werd daarop proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 3 uur in zijn bezit.

Heerlen, gestolen auto uitgebrand:
Op 21 februari 2002 tussen 20.45 en 23.30 uur werd vanaf de Mesdagstraat te Heerlen een personenauto ten nadele van een 38 jarige inwoner van Heerlen gestolen. De benadeelde deed van de diefstal dezelfde avond nog aangifte bij de politie. In de morgenuren van vrijdag 22 februari 2002 werd de gestolen auto door de politie in Limburg Noord op de Brouwersstraat te Maasbracht brandend werd aangetroffen. De auto ging geheel verloren. De politie onderzoekt de diefstal en de brandstichting.

Heerlen, winkeldievegge aangehouden:
Een 20 jarige inwoonster van Maastricht is donderdagavond 21 februari 2002 door de politie in Heerlen aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal waarbij voor ruim 320 euro aan kleding gestolen werd. De Maastrichtse winkelde donderdagavond omstreeks 19.15 uur in een grootwinkelbedrijf aan de Dautzenbergstraat te Heerlen. Daar nam zij diverse kledingstukken weg die zij in een tas deed en daarmee de winkel verliet. Aan de uitgang reageerden de antidiefstalpoortjes op de aangebrachte beveiligingen op de kleding. Winkelpersoneel controleerde daarop de tas van de klant waarbij de gestolen kledingstukken werden aangetroffen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts. De gestolen spullen zijn inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar.