Gemeente Soest

Benoeming gemeentesecretaris en griffier

Gisteravond, 21 februari, heeft de gemeenteraad van Soest unaniem besloten mevrouw drs. L.A.M. (Loes) Bakker te benoemen tot nieuwe gemeentesecretaris en de heer M. (Rien) van Vliet MPM AA tot raadsgriffier.

Tevens is ingestemd met het voorstel de heer drs. W.P.(Wim) De Kam met ingang van 1 augustus 2002 op eigen verzoek, eervol te ontslaan. De heer De Kam neemt op 6 juni 2002 afscheid.

---

Soest bouwt verder aan één-loket

Officiële opening 1 maart 11.00 uur

Op 1 maart om 11.00 uur vindt de officiële opening plaats van het loket bouwzaken in het gemeentehuis. Burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen verricht de officiële handeling. De opening van het loket bouwzaken maakt onderdeel uit van het omvangrijke project één-loket, dat kortweg beoogt de dienstverlening stapsgewijs maar stelselmatig te verbeteren.

De term 'één-loket' suggereert dat er nog maar één loket in het gemeentehuis overblijft. De essentie van de één-loketgedachte is echter dat het aanbod (het loket) wordt afgestemd op datgene dat de klant - de inwoner van de gemeente Soest - verwacht of logisch vindt. Een andere pijler is de pro-activiteit. Dat wil bijvoorbeeld zeggen het vóóraf berichten dat een paspoort of rijbewijs zal verlopen en wat de klant moet doen zijn of haar paspoort of rijbewijs te verlengen. Een derde pijler is de optimale benutting van alle zogenaamde distributiekanalen, dus fysiek loket, telefoon, post en website.

In het kader van dit project is onder meer het zorgloket overgeheveld, zijn veelgestelde vragen opgenomen in een automatische telefoonbeantwoorder, is een productencatalogus ingevoerd op de gemeentelijke website en is een verbeterd klantbegeleidingssyteem ingevoerd (zie gemeentelijke voorlichtingskrant Op 't Hoogt van 30 januari).

Diverse projecten staan nog op stapel voor de komende maanden, zoals het digitaliseren van bestemmings-plannen en de koppeling tussen digitale kaart en administratieve gegevens.

---