Gemeente Den Haag

2002-02-22: Sportstad Den Haag overhandigt visie op Haagse Topsportontwikkeling aan wethouder Stolte

Op vrijdag 22 februari overhandigt Sportstad Den Haag, onderdeel van de Stichting Promotie Den Haag, het visiedocument over de topsportontwikkeling in de Haagse regio aan wethouder Wilbert Stolte van Sport
.

Vorig jaar ontving Sportstad Den Haag van de gemeente de opdracht om, in samenspraak met belanghebbenden, een visiedocument op te stellen over de ontwikkeling van de topsport in de Haagse regio. Het document moet richting geven aan de genoemde ontwikkeling en doet verschillende aanbevelingen.

Wethouder Stolte beschouwt het visiedocument als basis voor de verdere uitbouw van de topsport in Den Haag. De mogelijkheden moeten worden onderzocht om bestaande (trainings)voorzieningen geschikt te maken aan topsport. Het op internationaal niveau brengen van het honkbalstadion van ADO mag hierin als voorbeeld dienen. Verder moeten voorwaarden en criteria uitgewerkt worden voor ondersteuning aan verenigingen, topsporters en talenten en de inrichting van fondsen.

Voor een topsportvoorziening zou de voorkeur uitgaan naar een accomodatie waarin top- en breedtesport (centercourt met verrijdbare tribunes) samengaan met (commerciële) evenementen, dit in veband met de meeste verantwoorde exploitatie. In dat kader zou een vecht/budocentrum in een dergelijke multifunctionele voorziening kunnen worden geïntegreerd.

Sportstad Den Haag is zeer content met de positieve houding en de ambities die de sportverenigingen en bonden toonden en de bereidwilligheid van het bedrijfsleven om ook in de topsport te investeren. Sportstad Den Haag weet zich hiermee gesterkt in de gedachten dat de ontwikkeling van de topsport een kansrijke onderneming is, waar alle betrokkenen de handen ineen zullen moeten slaan om de Haagse topsport verder op de landkaart te zetten.

Het visiedocument wordt op 22 februari om 17.00 uur op de kamer van wethouder Wilbert Stolte aan hem overhandigd. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

last update: 22 februari 2002 ;pag.: 11378; auteur: 10;cat.: 17 Uw