Gemeente Delfzijl

BESLUIT

19 februari 2002

Grondige sanering activiteiten AquariOm

Het bestuur van de stichting AquariOm en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl hebben gezamenlijk besloten om de activiteiten van de stichting AquariOm grondig te saneren.

Er is een aanzienlijke structurele bijdrage van de gemeente Delfzijl nodig om de activiteiten van de stichting AquariOm kostendekkend te maken. De besluitvorming van de raad van de gemeente Delfzijl biedt geen ruimte. Bij het verstrekken van een bijdrage en een geldlening in 2000 heeft de raad als voorwaarde gesteld dat dit de laatste financiële impuls was.

Het uitgangspunt van de sanering is dat het zwemcenter alsmede het zeeaquarium en het museum gehandhaafd blijft. De eerste fase van de sanering houdt in dat het attractiepark, de camping en de verblijfaccommodaties worden gesloten. De gemeente neemt het onroerend goed van dit terrein (ongeveer 10,5 hectare) over ten behoeve van de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl BV. De OMD zal op basis van het masterplan een bestemming aan dit terrein geven. In het masterplan zijn woningen in dit gebied gepland.

In de tweede fase van de sanering zal in overleg met het stichtingsbestuur worden nagegaan wat de levensvatbaarheid van de overige activiteiten zou kunnen zijn. Een `task force' zal hiermee op zeer korte termijn starten.