Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 februari 2002


Bedrijfsinbraak Leiden (D4)
In een bedrijf aan de Plantijnstraat werd tussen donderdag 21 februari 20.25 uur en vrijdag 22 februari 08.10 uur ingebroken. Men kwam het pand binnen door een raam los te breken en in te gooien. Weggenomen werd een computer met beeldscherm.

Verkeersongeval Voorschoten (D4)
Op de rotonde die de Mozartlaan verbindt met de Van Beethovenlaan is vrijdagmiddag 22 februari rond 10:15 uur een verkeersongeval gebeurd. Daarbij liep een 27-jarige vrouwelijke postbesteller een aantal gekneusde ribben op. De vrouw naderde de rotonde op de brommer over de Van Beethovenlaan en wilde driekwart rond de Mozartlaan in. Toen zij halverwege de rotonde was, is zij geraakt door een personenauto. De 43-jarige automobiliste uit Voorschoten, die uit de richting van de Leidseweg over de Mozartlaan kwam, wilde op de rotonde over de Van Beethovenlaan richting Leiden rijden. Bij het verlaten van de rotonde verleende zij aan de brommerrijdster geen voorrang. De PTT-er is met de ambulance naar het Rijnland gebracht voor medische behandeling. De politie heeft haar brommer inclusief de gevulde posttassen bij het postkantoor afgeleverd.

Woninginbraak Leimuiden (D3)
Terwijl de bewoners lagen te slapen werd in hun woning aan de Meerewijck ingebroken. Men kwam de woning binnen door gaatjes te boren bij de vergrendeling van de schuifpui aan de achterzijde van de woning. De bewoners werden door het kraken van de trap wakker en zagen bovenaan de trap een manspersoon staan. De bewoonster gaf een gil waarna de inbreker zich uit de voeten maakte. De echtgenoot zette de achtervolging in maar zag de inbreker via de schuifpui de woning verlaten. De bewoners missen vooralsnog alleen een geldbedrag.

Fietsers tegen elkaar Alphen aan den Rijn (D3)
Een 26-jarige en een 17-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn zijn op vrijdag 22 februari omstreeks 07.20 uur tegen elkaar gebotst. De twee wilden de Prins Bernhardlaan oversteken ter hoogte van de Witte de Withstraat bij de verkeerslichten. De 17-jarige fietste in de richting van de Zoutmanstraat en de 26-jarige kwam vanuit tegenovergestelde richting. Vanwege de regenval keken beiden niet recht voor zich uit, maar hadden hun blik gericht op het wegdek. Vermoedelijk stuurde de 17-jarige even naar links waardoor de twee bij het passeren met elkaar in botsing kwamen. De 26-jarige fietser werd met letsel aan de neus overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Fietster ten val door hond Alphen aan den Rijn (D3)
Een 56-jarige fietster uit Alphen aan den Rijn is op vrijdag 22 februari even voor 12.00 uur ten val gekomen nadat zij in botsing was gekomen met een hond. De vrouw fietste over het Dijkslootpad in de richting van het Windepad. Ter hoogte van het tunneltje bij de Herenhof op het trottoir liep een 51-jarige man, eveneens uit Alphen, met zijn honden aan de lijn. De man liet hier de lijn van één van de honden los waarna deze haaks het fietspad oprende. De hond kwam tegen het voorwiel van de fietster waardoor zij ten val kwam. De fietster werd met letsel aan het sleutelbeen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Auto tegen boom Boskoop (D2)
Een 21-jarige automobilist en zijn 29-jarige passagiere uit Vlaardingen zijn op vrijdag 22 februari omstreeks 13.15 uur betrokken geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De automobilist reed over de Goudserijweg komende uit de richting van Alphen aan den Rijn. Op het Koetsveld, een polderzijweg, kwam de bestuurder door nog onbekende oorzaak in de berm terecht. De bestuurder probeerde te corrigeren maar raakte hierdoor de macht over het stuur kwijt waarna hij tegen een boom tot stilstand kwam. De twee inzittenden raakten bekneld in het voertuig en moesten door de brandweer worden bevrijd. De traumaheli kwam ter plaatse en verleende eerste hulp. De automobilist werd met letsel aan de onderbenen en de bekken per ambulance overgebracht naar het LUMC te Leiden. De passagiere liep vooralsnog geen letsel op. De politie stelt een onderzoek in. Het verkeer ondervond geen hinder van het ongeval.

Controle gordel Moordrecht, Zevenhuizen/Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft op woensdag 20 februari van 09.00 tot 14.00 uur een gordelcontrole gehouden. Op de Kerklaan in Moordrecht werden 20 bekeuringen uitgeschreve, in Zevenhuizen op de Burgemeester Klinkhamerweg 15 en op de Kerklaan in Nieuwerkerk a/d Ijssel 10.

Autoinbraak Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
Op woensdag 20 februari omstreeks 12.30 uur werd in een geparkeerde auto op de Boerderijlaan ingebroken. De ruit van de auto werd ingeslagen waarna een laptop werd weggenomen. Een getuige zag een man in een donkere jas en broek en een lichtkleurig petje ervandoor gaan in de richting van het Bertha van Moerdregtpad. De ter plaatse gekomen politie trof de verdachte niet meer aan in de omgeving. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuwerkerk, telefoonnummer 0900 8844.

Inbraak in nieuwbouwwoningen Bergambacht (D2)
In de nacht van donderdag 21 februari om vrijdag 22 februari werd in zeven in aanbouw zijnde woningen aan de Poorthuisstraat ingebroken. Via de achterzijde van de woningen en door het inslaan van een raam wist men de woningen binnen te komen. Vervolgens zijn de woningen doorzocht op electrische apparatuur. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersongeval Gouda (D2)
Een 47-jarige bromfietser uit Gouda heeft op vrijdag 22 februari omstreekss 11.30 uur letsel opgelopen toen hij bij het oversteken van de Schoonhovenseweg werd aangereden door een 43-jarige automobiliste uit Loenen aan de Vecht. De bromfietser reed over fietspad gelegen aan de Schoonhovenseweg uit de richting van de Haastrechtsebrug. De bromfietser wilde de weg oversteken en kreeg hiervoor voorrang van een vrachtwagenchauffeur. Links naast de vrachtauto reed de 43-jarige automobiliste die niet meer tijdig kon stoppen voor de bromfietser. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bromfietser liep kneuzingen op aan beide knieën.

--- einde bericht ---