Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-02-2002
Persberichten district Sittard (HP 16.20 uur) Vrijdag 22 februari 2002

Sittard, rijden onder invloed:
Een 42 jarige automobilist uit Sittard is vrijdagmorgen 22 februari 2002 door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag omstreeks 01.15 uur een personenauto over de Tudderenderweg te Sittard rijden die de middenas van de weg zonder reden overschreed. De politiepatrouille ging daarna tot een controle van de bestuurder over. Deze stapte na het tot stilstand brengen van zijn auto uit en liep weg, maar werd achterhaald door de politieagenten. Hij werd aangehouden maar wilde niet mee naar het politiebureau. Hem werden de handboeien aangedaan waarna hij overgebracht werd naar het politiebureau. Daar legde hij een ademanalyse af. De uitslag daarvan wees een alcoholpromillage aan tussen 2.1 en 2.2 promille. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd

Sittard, gewond bij verkeersongeval:
Een 55 jarige inwoonster van Sittard is donderdag 21 februari 2002 op de Wehrerweg te Sittard gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer stond omstreeks 20.40 uur op de Wehrerweg ter hoogte van de voetgangers / fietsersoversteek-plaats vanuit de Merovingenstraat te wachten om een naderende personenauto te laten voorgaan. Nadat deze auto gepasseerd was stak zij de weg over. Daarbij had zij niet gezien dat een tweede personenauto uit dezelfde richting naderde. Het slachtoffer liep tegen de zijkant van de auto aan. De 20 jarige bestuurder van deze auto uit Sittard probeerde nog wel door uit te wijken een aanrijding te voorkomen maar dat had niet het gewenste resultaat. De vrouw stond na de aanrijding meteen op, strompelde weg maar zakte daarna in elkaar. De aanrijding gebeurde onder de ogen van de bemanning van een politieauto die het slachtoffer meteen eerste hulp bood. De vrouw die klaagde over veel pijn in rug en borst werd door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Of zij al dan niet werd opgenomen is niet bekend geworden.

Sittard, winkeldieven aangehouden:
Op donderdag 21 februari 2002 zijn in Sittard afzonderlijk vier winkeldievegges betrapt tegen wie door de politie proces-verbaal werd opgemaakt.
Een 59 jarige inwoonster van het Duitse Tuddern werd donderdagmiddag in een grootwinkelbedrijf aan de Markt te Sittard door personeel betrapt bij het wegnemen van twee truien met een waarde van 80 euro. De gewaarschuwde politie legde haar een transactievoorstel op van 190 euro, welke boete meteen werd betaald.
Een 21 jarige vrouw eveneens afkomstig uit Tuddern ontvreemdde donderdag omstreeks 17.40 uur in een modezaak aan de Paradijsstraat te Sittard voor bijna 100 euro aan kleding. Toen zij de winkel verliet greep het beveiligingspersoneel in. Zij werd opgehaald door de gewaarschuwde politie die tegen haar proces-verbaal opmaakte. Ook zij kreeg een boete van 190 euro.
Opnieuw een vrouw uit Tuddern maar nu 59 jaar oud nam donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur in een grootwinkelbedrijf aan de Markt te Sittard goederen weg met een waarde van ruim 90 euro. De politie maakte tegen haar proces-verbaal op en kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro die zij meteen betaalde.
Een 52 jarige inwoonster van Sittard ontvreemdde donderdagavond in een schoenenzaak gevestigd aan de Brandstraat een paar schoenen met een waarde van 20 euro. Toen zij de winkel verliet trad het alarm van de beveiligingspoortjes inwerking. De gewaarschuwde politie nam de vrouw mee naar het politiebureau waar een boete werd opgelegd van 190 euro.

(De vrouwen uit Tuddern zijn geen familie van elkaar en traden ook niet samen op. Dat het drie vrouwen uit dezelfde plaats zijn is louter toeval).