Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-02-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 16.30 uur) Vrijdag 22 februari 2002

Landgraaf, hennepkwekerij in woning:
Donderdag 21 februari 2002 is in een woning aan de Hoogstraat te Landgraaf een hennepkwekerij aangetroffen na een waterlekkage. De brandweer werd donderdag kort voor het middaguur na een melding van een waterlekkage ontboden naar een winkel aan de Hoofdstraat te Landgraaf. Bij eerste onderzoek zou de lekkage mogelijk van de buren afkomstig kunnen zijn. Bij het betreden van deze woning werd een hennepgeur geroken waarna de politie werd gewaarschuwd. Na enig aandringen van de politie werd door de bewoner op de eerste etage een kamer geopend waarin een hennepkwekerij werd aangetroffen. De politie trof hierin 656 kleine hennepplantjes aan. In een tweede kamer op de begane grond werden 430 grote in bloei staande hennepplanten aangetroffen, terwijl in de kamer ernaast 15 moederplanten werden aangetroffen. De gehele hennepkwekerij werd na overleg met de Officier van Justitie ontmanteld. Groeilampen, transformatoren, ventilatoren en een afzuiginstallatie werden door de politie in beslag genomen. Medewerkers van de gemeente hebben samen met de politie de gehele kwekerij afgebroken. Medewerkers van Essent stelden vast dat de stroom, benodigd voor de hennepkwekerijen, illegaal afgetapt werd. Dit gebeurde op een dermate amateuristische wijze dat brandgevaar niet uitgesloten was. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. De stroom in het gehele gebouw werd door Essent afgesloten. Eerst na betaling van een voorschot van 2400 euro zou deze pas weer aangesloten worden.
Waar de lekkage bij de winkel vandaan is gekomen kon niet achterhaald worden. De hennepkwekerijen waren niet de schuldige daarvan

Kerkrade, woninginbraak:
In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Grasweide te Kerkrade. Na het forceren van een achterdeur werd de woning betreden. De woning werd gedeeltelijk doorzocht waarbij een aktetas, een handtas met daarin diverse bankpasjes, enkele jassen en een pakje sigaretten werden ontvreemd. De bewoners hebben van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Eygelshoven, autokraker aangehouden:
Een 23 jarige inwoner van Kerkrade is vrijdagmorgen 22 februari 2002 door de politie aangehouden verdacht van het plegen van een auto-inbraak.
Een politiepatrouille trof vrijdagmorgen omstreeks 06.00 uur een man in een geparkeerde personenauto op de Holtkuilenstraat te Eygelshoven aan. Deze zat op de passagiersstoel en was in slaap gevallen. Bij een controle bleek dat in de auto ingebroken was en dat er met de auto vals contact was gemaakt. De bedrading van het contactslot lag helemaal open. De autokraker werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Geïnformeerd bij de eigenaar bleek dat zijn auto dezelfde nacht vanaf de Kaalheidersteen-weg gestolen was. Hij had de inbraak nog niet bemerkt. De aangehouden verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekeringgesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.