Gemeente Tiel


Gemeente Vlaardingen te gast bij De Zaak van de Stad

Een delegatie van de gemeente Vlaardingen brengt op donderdag 21 februari 2002 vanaf 13.00 uur een bezoek aan de Zaak van de Stad aan de Tolhuisstraat om daar geïnformeerd te worden over de plannen voor de herinrichting van de winkelpromenade in de Tielse binnenstad.

In Vlaardingen staat ook een dergelijk project op stapel. Daar zal een deel van het winkelcentrum (Hoogstraat) opgeknapt worden. Vlaardingen en Tiel hebben beiden een historische binnenstad waarvan de kwaliteit verbeterd moet worden. Daarom zijn er veel raakvlakken. Het interesseert de gemeente Vlaardingen vooral hoe het plan voor de herinrichting van de promenade in Tiel tot stand gekomen is. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld de samenwerking van de gemeente en de middenstand, de inspraak bij de keuze van het plan, de verbetering van de winkelpanden en dergelijke.

Vlaardingen heeft voorts belangstelling voor het project De Zaak van de Stad, waarin de Stichting Centrum Tiel, VVV Rivierenland en Stadspromotie samenwerken.
De gasten uit Vlaardingen zullen toegesproken worden door wethouder J. Litjens van economisch zaken. Verder zal informatie gegeven worden door de Stichting Centrum Tiel (voorzitter R. Schroot en centrummanager N. Beutener) en de gemeente Tiel (projectleider binnenstad R. Bevers en projectdirecteur stadspromotie J. Beijer). De gasten zullen omstreeks 14.30 uur een rondgang over de promenade maken.