Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-02-2002 2e Persbericht 22 februari 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Bromfietster gewond
Bij een aanrijding tussen een auto en een bromfiets, vrijdag om 8.15 op de Frederiklaan, is een 51-jarige bromfietster uit Eindhoven gewond geraakt. De bromfietster reed over het fietspad aan de Frederiklaan toen een 21-jarige automobilist uit Bladel, die in dezelfde richting over de Frederiklaan reed, rechtsaf sloeg. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de bromfietster. De bromfietster had been- en hoofdletsel en is overgebracht naar Máxima Medisch Centrum.

Eindhoven: Hennepkwekerij
De politie heeft op vrijdagmorgen omstreeks 10.00 uur in een woning aan het Spanvlinderplein een hennepkwekerij ontmanteld. De 38 aangetroffen plantjes en de daarbij behorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Eindhoven: Heuptasje met insuline gestolen
Op de parkeerplaats van Winkelcentrum Woensel is vrijdagochtend rond 9.45 uur een heuptasje met een grote hoeveelheid insuline van een 35-jarige Eindhovenaar gestolen. De man parkeerde zijn auto en nam het tasje uit de auto. Plotseling griste een jongen in het voorbijlopen het heuptasje uit zijn handen en nam de benen. Het gaat om een jongen in de leeftijd van 12-16 jaar, ongeveer 1.55 meter lang met een getinte huidskleur. In het tasje zaten een insulinepen, een insulinemeter en een ampul met insuline. De politie verzoekt de eventuele vinder van de medicijnen om deze in te leveren op het politiebureau of bij een apotheek in de buurt. Gebruik de medicijnen niet. Dit kan schadelijke gevolgen hebben.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na het veroorzaken van overlast Na een melding van overlast is vrijdagmorgen rond 11.10 uur in zijn woning op de Pisanostraat een 24-jarige Eindhovenaar onder hevig verzet aangehouden. De man wordt verdacht van het veroorzaken van hevige geluidsoverlast. Hij was aan het schreeuwen in zijn woning. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Budel: Diefstal auto
Tussen donderdag 22.15 uur en vrijdag 09.00 uur is vanaf de Hufkesstraat een rode Opel Vectra, kenteken LX-SV-64, gestolen.

Oirschot: Diefstal auto vanaf een afgesloten bedrijfsterrein Tussen donderdag 18.00 en vrijdag 8.00 uur werd vanaf een afgesloten bedrijfsterrein aan de Scheper een zwarte BMW X5 met het kenteken FH-65-71 gestolen. De daders hebben het hekwerk van het bedrijfsterrein vernield en zich zo de toegang tot het terrein verschaft.

Valkenswaard: Diefstal uit een horecagelegenheid Op donderdag omstreeks 15.45 is in een horecagelegenheid gelegen aan de Luikerweg een diefstal gepleegd. In de horecagelegenheid kwam een groepje vrouwen binnen variërend in de leeftijd van 16 tot 50 jaar. Een van de vrouwen wist de eigenaresse af te leiden terwijl de andere vrouwen een tas wegnamen. In de tas zaten onder andere een rijbewijs, paspoort, sleutels, diverse pasjes, portemonnee en een paar oorbellen.

Wintelre: Inbraak in woning
Uit een woning aan het Bijsterveld zijn tussen donderdag 23.15 uur en vrijdagochtend 6.30 uur een GSM en een portemonnee met een paar duizend Euro en een rijbewijs erin weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van de woning open te breken.