Politie Drenthe

Persberichten

Berichten vrijdagmiddag 22-02-02
16:15 vrijdag 22 februari 2002

Roel Hallink, tel.: 0528-295033 of 06-51528156


* Inbraken in woningen

EMMEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Ekselerbrink. De daders kwamen binnen door het forceren van een raam. In de woning werden alle kasten en lades doorzocht. Vermist wordt wat geld, diverse pasjes, cds, een videorecorder, een DVD-speler en een paar fototoestellen. Vandaag zal nog eens precies gekeken moeten worden wat er nog meer weg is.

Ook in de dezelfde straat werd afgelopen nacht ingebroken in een woning. Ook hier kwamen de daders binnen door het forceren van een raam. Uit deze woning werden meerdere goederen, etenswaren en waardepapieren gestolen. Ook hier is nog niet precies duidelijk wat er nou daadwerkelijk weg is.

ROLDE Vanmiddag tussen de middag is er bij afwezigheid van de bewoners ingebroken in een woning aan de Riegheide. Toen de bewoners thuiskwamen merkten ze dat de voordeur open stond en dat er diverse goederen uit de woonkamer en de hal waren klaargezet om meegenomen te worden. Gestolen werd een diplomatenkoffer met daarin verzekeringspapieren en bankafschriften, alsmede een onbekend bedrag aan geld. Daders waren aan de achterzijde via een bovenlicht de woning binnengekomen. Toen de bewoners binnenkwamen is vermoedelijk één van de daders via de achterzijde uit de woning gevlucht.


* Diefstal uit schuur

HOOGEVEEN Gisteren werd uit een schuurtje aan de Draco een slijpsteen gestolen. De schuur was gisteren overdag niet afgesloten en de dader heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt.


* Winkeldiefstallen

ASSEN Vanmorgen werd in een winkel aan de Neptunuspassage een 51-jarige vrouw uit Westerbork betrapt bij het stelen van een fles port. De fles met een waarde van 3.79 Euro had ze onder haar jas verstopt en daarmee was ze zonder te betalen langs de kassa gewandeld. Ze werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor kreeg zij in het kader van snelrecht een boete uitgereikt van 115.

HOOGEVEEN Vanmiddag werd bij een winkel aan de Kanaalweg een 44-jarige man uit Hoogeveen betrapt bij het stelen van een lijmpistool. De man was de kassa al gepasseerd met het lijmpistool onder zijn jas. Hij werd overgedragen aan de politie. Na verhoor kreeg hij in het kader van snelrecht, een dagvaarding mee.


* Diefstal scooter

ASSEN In de nacht van woensdag op donderdag is bij een woning aan het Rozenpad een scooter gestolen. De scooter stond afgesloten voor de woning. Het betreft een scooter van het merk Hyosung in de kleur zwart. De schade wordt geschat op ruim 600.


* Tas gestolen

ASSEN Vanmiddag is een 53-jarige inwoonster van Assen aan de Neptunuspassage beroofd van haar tas. De vrouw was op weg van de Ceresstraat naar de Neptunuspassage. Daarbij was zij langs de achterzijde van de Rabobank en de voormalige Stadsherberg gefietst. Tijdens de rit heeft zij niet gemerkt dat haar tas uit de fietstas werd gestolen. Een passerende en onbekend gebleven vrouw had gezien dat de tas gestolen werd door een donkere man. Ongeveer een uur later werd de tas teruggevonden op een parkeerplaats aan het Veemarktterrein. Alles was nog aanwezig, behalve het geld uit de portemonnee, ongeveer 300, was verdwenen.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe