Vakopleiding Transport en Logistiek


20 FEBRUARI 2002
Eerste prijswinnaars nummerbordactie gehuldigd op de Bedrijfsauto RAI

DAF Experiences overhandigd door Bertho Eckhardt en Robbert Vijgeboom

Afgelopen zaterdag 16 februari hebben zes prijswinnaars van de nummerbordactie www.chauffeurworden.nl hun prijs in ontvangst genomen. Bertho Eckhardt, Algemeen Directeur van Vakopleiding Transport en Logistiek, en Robbert Vijgeboom, Directeur Marketing Services DAF Nederland, overhandigden aan hen de DAF Experience. Deze 'DAF Experience' houdt een uniek bezoek in aan DAF in Eindhoven.

Campagne 'Chauffeur Worden'
De prijsuitreiking vond plaats in het kader van de landelijke imagocampagne 'Chauffeur Worden', die in opdracht van branche-organisaties op 25 september jongstleden van start is gegaan. Deze campagne heeft tot doel het grote aantal vacatures, dat momenteel ruim 3.300 is, op te vullen met nieuwe chauffeurs. Daarnaast laat de campagne zien dat er binnen het chauffeursvak veel verschillende mogelijkheden zijn en dat het chauffeursvak een mooi en boeiend beroep is! Deze campagne is een meerjarige imagocampagne; het is noodzakelijk dat de sector actief blijft en de Vakopleiding campagne blijft voeren, om de sector aantrekkelijk te maken voor verschillende doelgroepen, waaronder allochtonen en vrouwen. In het kader hiervan worden in 2002 samen met KNV en TLN workshops voor werkgevers georganiseerd rondom modern personeelsbeleid.

Gespotte chauffeurs met nummerbord
In deze campagne speelt het nummerbord met daarop de tekst www.chauffeurworden.nl een grote rol. Door het nummerbord achter de voorruit te zetten, zijn de huidige chauffeurs ambassadeurs van het chauffeursvak. Gedurende de gehele maand januari zijn vrachtwagens met een nummerbord achter de voorruit 'gespot' door een mysterylady, die foto's gemaakt heeft van deze vrachtwagens. Al rijdende of stilstaand, zijn de eerste tien prijswinnaars 'gespot' en op de foto gezet. Deze foto's zijn ook te zien op de site www.chauffeurworden.nl.

Vervolg campagne 'Chauffeur Worden'
In totaal zijn er door DAF Nederland 25 unieke DAF Experiences ter beschikking gesteld. De eerste tien Experiences zijn inmiddels uitgereikt op de Bedrijfsauto RAI. De volgende serie prijsuitreikingen zullen in de loop van dit jaar plaats gaan vinden.