Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 22-02-2002 Mediaberichten 22 februari (laatste berichten)

LIMBURG-NOORD 11 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie heeft in de afgelopen week 11 automobilisten betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Horst, Horn, Venlo, Weert, Reuver, Beegden en Kessel.

Op de Noordsingel in Venray heeft de politie op 20 februari jl. een 46-jarige automobilist uit Horst aangehouden voor rijden onder invloed. De politie kreeg een melding dat er voor de rotonde Oostsingel een auto stil had gestaan met daarin een slapende bestuurder. Een getuige had de bestuurder hierop aangesproken waarna hij doorreed. De politie trof de automobilist, wederom slapend achter het stuur, aan bij een tankstation aan de Noordsingel. Onderzoek wees uit dat hij veel teveel gedronken had. Hij is vervolgens geboeid overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Op de Nijmeegseweg heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 40-jarige man uit Blerick aangehouden voor rijden onder invloed. Een politiesurveillance zag de man slingerend over de Nijmeegseweg rijden. Bij een daarop volgende controle bleek dat hij teveel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd. De zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld.

De overige bestuurders kregen rijverboden van 1 tot 24 uur.

LIMBURG-NOORD - 1383 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij snelheidscontroles in Roggel, Weert, Nederweert, Venlo, Echt, Oostrum, Mook en Lottum 1383 automobilisten bekeurd.

ROGGEL Op de Heldensedijk zijn vrijdagmorgen 87 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 530 gecontroleerde voertuigen bedroeg 111 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Donderdagavond zijn er bij een verkeerscontrole op de Heldensedijk vijf bekeuringen uitgedeeld. Vier voor het overtreden van de maximumsnelheid en één voor het niet dragen van de autogordel. De hoogst gemeten snelheid bij deze controle bedroeg 104 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

BLERICK - Op de Scholtis Coopmansstraat zijn donderdagmiddag 58 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 589 gecontroleerde voertuigen bedroeg 80 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op de Eindhovenseweg zijn donderdagmorgen 47 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 585 gecontroleerde voertuigen bedroeg 80 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op de Henriette Roland Holstlaan zijn donderdag 63 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 452 gecontroleerde voertuigen bedroeg 92 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

WEERT - Op de Roermondseweg zijn donderdagmiddag 39 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1535 gecontroleerde voertuigen bedroeg 118 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

NEDERWEERT - Op de Venloseweg zijn in de afgelopen week 375 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 39410 gecontroleerde voertuigen is niet bekend. Ter plaatse is maximaal 80 km/uur toegestaan.

VENLO - Op de Klagenfurtlaan zijn donderdag 485 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 4950 gecontroleerde voertuigen bedroeg 94 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

ECHT Op de Peijerstraat zijn donderdagmiddag 59 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 580 gecontroleerde voertuigen bedroeg 73 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

OOSTRUM - Op de Stationsweg zijn donderdag 50 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 351 gecontroleerde voertuigen bedroeg 81 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

MOOK - Op de Rijksweg zijn donderdagmorgen 90 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1140 gecontroleerde voertuigen bedroeg 74 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

LOTTUM - Op de Grubbenvorsterweg zijn vrijdagmiddag 25 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 280 gecontroleerde voertuigen bedroeg 114 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.